Estat Natura 2020: El canvi climatic al mar

25/07/2022 - 13:43

L'escalfament de les aigües del mar com a conseqüència del canvi climàtic està provocant múltiples impactes sobre la biodiversitat marina, especialment amb la proliferació d’onades de calor marines.

Alguns dels impactes són molt visibles, com les mortalitats massives de gorgònies o la presència cada cop més freqüent del fadrí en el Cap de Creus. D’altres poden tenir un impacte també econòmic considerable, com la reducció de les captures d’anxova i sardina o de la producció de musclos.

L’investigador Joaquim Garrabou, de l’ICM-CSIC, explica tots aquests efectes sobre el mar i com altres factors associats, no només a l’escalfament marí, sinó també a l’ús que els humans fem del mar, estan agreujant la situació de diferents espècies i afavorint-ne d’altres.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Observatori del Deute en la Globalització organitza un grup de lectura i un cicle de formacions i tallers per abordar les dimensions del col·lapse i teixir estratègies de resposta des del suport mutu.

Article

Ha estat elaborat per Ecologistes en Acció, Aigua és Vida i Enginyeria sense Fronteres, i té l'objectiu de contribuir a la visibilització dels riscos que suposa l’emergència climàtica en un context de crisi global, que integra la crisi climàtica, social i ambiental, entre d’altres, i que, al seu torn, interactuen i es potencien entre si, per a la garantia del DHAS a l’AMB.

Entrevista

Bárbara Peris és regidora de platges, turisme i cohesió territorial a l’Ajuntament del Vendrell. Formada en turisme, assumeix ara la responsabilitat que el litoral continuï sent font de salut i recursos econòmics pel seu municipi, davant l’amenaça del canvi climàtic. Va ser la impulsora de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible, i en aquesta entrevista ens parla dels objectius i accions que aquesta unió d’ens locals està posant en marxa.

Butlletí