Castelldefels posa en marxa una campanya de conscienciació mediambiental sobre les deixalles marines

19/07/2022 - 12:31

L'Ajuntament de Castelldefels ha iniciat una campanya per conscienciar la població que bona part dels residus que s'aboquen al carrer acaben a les platges i al mar.

La campanya consisteix en la instal·lació de vinils a 20 embornals de diferents punts estratègics de la ciutat. El missatge que hi apareix és inequívoc: “Aquest és el punt de partida del mar”. Les imatges volen cridar l'atenció dels vianants per tal que comprenguin la importància de llençar les deixalles al seu lloc.

Castelldefels és un dels pocs municipis de Catalunya que compta amb una xarxa separativa de recollida d'aigües pluvials i residuals. Les aigües pluvials es recullen a través dels embornals i van a parar directament a la platja de Castelldefels. Per tant, llençar burilles i deixalles al carrer o directament als embornals significa llançar-los al mar i contaminar el nostre litoral.

La sensibilització de la ciutadania sobre la importància de les nostres accions envers els residus resulta clau per la conservació del medi ambient i del nostre municipi. Tot allò que llencem pels embornals, principalment petits plàstics, burilles o llaunes, arriben finalment al mar arrossegades amb les pluges.

Aquesta és la segona part de la campanya titulada “efecte boomerang”, que va començar l'any passat i que explicava que els residus no desapareixen, la natura retorna tot allò que no es recicla correctament.


 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Castelldefels competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

Article

Amb l'objectiu d'apropar la deixalleria municipal a cada barri, per fomentar la recollida de residus especials.

Butlletí