Castelldefels posa en marxa una campanya de conscienciació mediambiental sobre les deixalles marines

19/07/2022 - 12:31

L'Ajuntament de Castelldefels ha iniciat una campanya per conscienciar la població que bona part dels residus que s'aboquen al carrer acaben a les platges i al mar.

La campanya consisteix en la instal·lació de vinils a 20 embornals de diferents punts estratègics de la ciutat. El missatge que hi apareix és inequívoc: “Aquest és el punt de partida del mar”. Les imatges volen cridar l'atenció dels vianants per tal que comprenguin la importància de llençar les deixalles al seu lloc.

Castelldefels és un dels pocs municipis de Catalunya que compta amb una xarxa separativa de recollida d'aigües pluvials i residuals. Les aigües pluvials es recullen a través dels embornals i van a parar directament a la platja de Castelldefels. Per tant, llençar burilles i deixalles al carrer o directament als embornals significa llançar-los al mar i contaminar el nostre litoral.

La sensibilització de la ciutadania sobre la importància de les nostres accions envers els residus resulta clau per la conservació del medi ambient i del nostre municipi. Tot allò que llencem pels embornals, principalment petits plàstics, burilles o llaunes, arriben finalment al mar arrossegades amb les pluges.

Aquesta és la segona part de la campanya titulada “efecte boomerang”, que va començar l'any passat i que explicava que els residus no desapareixen, la natura retorna tot allò que no es recicla correctament.


 

Relacionats

Article

En un context de preemergència per sequera com el que està vivint tota Catalunya, aquesta instal·lació esportiva municipal ha reduït enguany el consum d’aigua gairebé un 50% · Les restriccions d’aigua a les instal·lacions esportives municipals estan ara mateix en estudi i podrien entrar en vigor en el moment en que la Generalitat de Catalunya decreti l’emergència per sequera

Article

Més de 1.800 persones es van passar dissabte per alguna de les 74 parades instal·lades a la plaça de l’Església · En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, va apostar un cop més per les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar)

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Butlletí