Barcelona estrenarà tres nous horts urbans

19/07/2022 - 11:58
La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 149.000 euros a posar en marxa tres “parcel·les agrícoles”, als districtes d'Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí. El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic.

On s’ubicaran els tres nous horts urbans que vol impulsar l’Ajuntament de Barcelona? Segons explica la documentació del projecte, els districtes escollits són Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí.

En total, es destinaran 149.000 euros a posar en marxa aquests espais, que el consistori defineix com a “parcel·les agrícoles”. Així, es duran a terme projectes d’adequació del terreny per fer-lo apte per plantar-hi a la Font Baliarda, a la carretera Alta de Roquetes 58 d’Horta-Guinardó; al carrer de la Verneda 21 de Sant Martí i a Travessera de Gràcia 265.

El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic. “S’han desenvolupat diversos projectes de participació ciutadana a la ciutat de Barcelona en relació amb la cura del verd urbà, on una de les peces clau ha estat l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús per estendre la pràctica de l’horticultura als diferents districtes de la ciutat”, afirmen des del consistori.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Acte
Notícia

Més d'un centenar de persones van omplir la Sala Francesca Bonnemaison en una celebració en què es va comptar amb una ponència inspiradora sobre decreixement i reconnexió amb la natura, amb la taula rodona “La Xarxa en transformació” i amb el reconeixement de les Bones Idees per canviar món 2022. Voleu descobrir-ne tots els detalls?

Butlletí