L’emergència climàtica, el talent, la innovació i el benestar ciutadà, missions del Pla estratègic Granollers 2030

12/07/2022 - 00:51
Els tres comissaris del Pla Estratègic han assistit al ple que ha aprovat el document Missions Granollers 2030

Els tres comissaris del Pla Estratègic han assistit al ple que ha aprovat el document Missions Granollers 2030

Des de l’octubre de 2021, més de 1.400 persones han participat, a través de 30 activitats, en la definició de les Missions Granollers 2030. Aquest tercer Pla estratègic recull més de 1.000 aportacions de la ciutadania i els agents socials, econòmics i polítics de Granollers per avançar cap a una ciutat més saludable, resilient, sostenible i cohesionada, que pugui afrontar els reptes globals dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els objectius de l’Agenda Urbana Espanyola.

El pla incorpora la metodologia de les missions, un model de lideratge distribuït, i ha pres com a marc de referència les agendes i reptes globals. El procés l’ha conduït una direcció col·legiada, formada pels tres comissaris nomenats per Ple (Mireia Cammany Dorr, Fina Jerez Bernat i Arnau Queralt Bassa) i l'Oficina tècnica del Pla, amb l’assessorament de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) de la UAB.

Amb les propostes recollides al llarg del procés participatiu i del treball dels grups motor, la direcció col·legiada ha definit tres missions i quinze fites. Les tres missions són:

  • Missió 1: Granollers, ciutat neutra en carboni i resilient davant l’emergència climàtica
  • Missió 2: Granollers, ciutat que fomenta el talent i la innovació
  • Missió 3: Granollers, ciutat que vetlla pel benestar de la seva ciutadania al llarg de la vida

A partir d’aquí, s’elaboraran projectes concrets de ciutat que han de permetre assolir les fites plantejades. El ple municipal del mes de juny ha aprovat per unanimitat el document Missions Granollers 2030 (link is external) que és el marc estratègic compartit per transformar la ciutat.

Podeu consultar tota la informació relativa al Pla estratègic a la web www.plaestrategicgranollers.cat


 

Categories: 

Relacionats

Acte
03/11/2022 - 00:00
Granollers
Notícia

El Secretari General de les Nacions Unides, Antonio Guterres, ha declarat a la Cimera sobre l'Ambició Climàtica que la humanitat s'encamina cap a un augment de la temperatura de 2,8 °C, cosa que augmenta el perill i la inestabilitat. I

Notícia

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) i el Servei Copernicus de la Comissió Europea ha confirmat aquest dijous que el juliol del 2023 serà el mes més calorós mai registrat. 

Butlletí