Prova pilot per gestionar els residus del clavegueram al Prat de Llobregat

12/07/2022 - 00:48

L’Ajuntament instal·la malles dissenyades per retenir els residus sòlids que s’aboquen de forma inadequada als lavabos i al terra dels carrers. D’aquesta manera, s’evitarà que acabin abocant al medi natural i finalment al mar. També s'evita que aquests sòlids puguin afectar els sistemes de bombament existents cap els col·lectors, interceptors i la depuradora.

Els residus sòlids abocats als carrers i als lavabos, i que arriben a la xarxa de clavegueram, provoquen que el sistema de sanejament tingui problemes de capacitat a causa de l’orografia del terreny (xarxes amb escassa pendent), produint-se situacions de sedimentació en moltes zones. Aquest fet es veu agreujat especialment en dies de pluges intenses, ja que aquests col·lectors han perdut capacitat hidràulica de desguàs. Aquests sòlids en suspensió acaben arribant de manera incontrolada al medi natural, contaminant i embrutant el mateix.

Per evitar aquest darrer punt s’ha realitzat una prova pilot en la qual l’Ajuntament ha instal·lat a una de les conques principals del Prat, el col·lector de la carretera de l’Aviació, un sistema de malles que té la funció de retenir aquests residus sòlids en suspensió. El sistema consta d’un panell de contenció d’acer inoxidable amb reforços interns per suportar el cabal a retenir de les primeres pluges i canalitzar el flux d’aigua amb la malla de recollida.

Amb tot, cal recordar que de cap de les maneres es poden abocar residus sòlids als lavabos o a terra, especialment les tovalloles humides o productes d’higiene personal. Si teniu dubtes sobre on abocar cada residu, la deixalleria municipal pot assessorar-vos.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els veïns i les veïnes de Santa Coloma tenen fins al dia 15 d’octubre per a apropar-s’hi amb la carta emplenada que han rebut al seu domicili i recollir-hi el material informatiu i els nous cubells que permetran fer ús del nou servei, així com per a resoldre-hi tots els dubtes que puguin tenir sobre el seu funcionament.

Notícia

Les propostes queden recollides en diverses instal·lacions que es poden veure al Centre Cívic El Roure i al passeig de l'Església, així com en altres equipaments i espais públics del municipi. Els consellers i les conselleres les han traslladat al govern municipal en l'acte de cloenda del curs del Consell Municipal d'Infants. 

Notícia

L'Ajuntament de Castelldefels ha iniciat una campanya per conscienciar la població que bona part dels residus que s'aboquen al carrer acaben a les platges i al mar.

Butlletí