Sabadell instal·la a la plaça del Primer de Maig, el primer parc infantil de Catalunya fabricat amb materials plàstics reciclats

11/07/2022 - 13:39

A més de les xarxes de pesca recuperades del fons marí, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials post consum obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

La substitució dels antics jocs infantils de la plaça del Primer de Maig va començar el passat dilluns i està previst que les obres d’adequació de la plaça estiguin enllestides a finals de mes. Aquesta actuació inclou la instal·lació de diferents elements que s’han fabricant exclusivament a partir de diferents residus post consum reciclats.

A més de les xarxes de pesca recuperades del fons marí, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials post consum obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

La instal·lació, pressupostada en 12.499,90 euros, preveu posar a disposició dels nens i nenes un total de sis jocs nous per a infants a partir dels sis mesos.

Tobogans, gronxadors i molles formaran part del conjunt lúdic producte del reciclatge, fabricats per l’empresa Kompan. Són els primers jocs d’aquestes característiques ja que fins ara no es comercialitzaven productes d’aquest tipus fabricats amb residus plàstics.

 

Pla de millora

La renovació dels jocs d’aquesta plaça forma part d’un pla de millora dels parcs infantils que està duent a terme l’Ajuntament. Està previst instal·lar 16 jocs nous a altres punts de la ciutat en les properes setmanes. Una actuació pressupostada en prop de 50.000 euros.

Les millores s’estan duent a terme sota criteris de sostenibilitat. A més, de l’ús de materials reciclats a la plaça Primer de Maig, a altres punts de la ciutat s’han instal·lat propostes lúdiques de fusta.

En els darrers tres anys l’Ajuntament ha invertit prop de 2 milions d’euros en la remodelació i millora de diferents parcs infantils.


 

Relacionats

Notícia

La visita al CTR-Vallès o l’escape room ‘Retorn a la Terra’, els esdeveniments més desitjats per a la canalla

Notícia

Arrenca als mercats municipals de Badia del Vallès, el Prat de Llobregat i Sant Joan Despí una campanya per reduir envasos d’un sol ús.

Notícia

Els dies 11 i 18 d'octubre els alumnes dels instituts de Badia han fet la primera visita al Mercat Municipal de la nostra població, per conèixer el mercat i les actuacions en matèria de reciclatge que es fan i decidiran quines accions comunicatives sobre la campanya volen fer com a part del servei que es proposa fer en el projecte educatiu.

Butlletí