Sabadell instal·la a la plaça del Primer de Maig, el primer parc infantil de Catalunya fabricat amb materials plàstics reciclats

11/07/2022 - 13:39

A més de les xarxes de pesca recuperades del fons marí, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials post consum obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

La substitució dels antics jocs infantils de la plaça del Primer de Maig va començar el passat dilluns i està previst que les obres d’adequació de la plaça estiguin enllestides a finals de mes. Aquesta actuació inclou la instal·lació de diferents elements que s’han fabricant exclusivament a partir de diferents residus post consum reciclats.

A més de les xarxes de pesca recuperades del fons marí, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials post consum obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

La instal·lació, pressupostada en 12.499,90 euros, preveu posar a disposició dels nens i nenes un total de sis jocs nous per a infants a partir dels sis mesos.

Tobogans, gronxadors i molles formaran part del conjunt lúdic producte del reciclatge, fabricats per l’empresa Kompan. Són els primers jocs d’aquestes característiques ja que fins ara no es comercialitzaven productes d’aquest tipus fabricats amb residus plàstics.

 

Pla de millora

La renovació dels jocs d’aquesta plaça forma part d’un pla de millora dels parcs infantils que està duent a terme l’Ajuntament. Està previst instal·lar 16 jocs nous a altres punts de la ciutat en les properes setmanes. Una actuació pressupostada en prop de 50.000 euros.

Les millores s’estan duent a terme sota criteris de sostenibilitat. A més, de l’ús de materials reciclats a la plaça Primer de Maig, a altres punts de la ciutat s’han instal·lat propostes lúdiques de fusta.

En els darrers tres anys l’Ajuntament ha invertit prop de 2 milions d’euros en la remodelació i millora de diferents parcs infantils.


 

Relacionats

Article

Actualment a Sabadell hi ha 45 contenidors específics de recollida d’oli de cuina i 50 contenidors per recollir peces de roba. L'Ajuntament vol d'aquesta manera facilitar el reciclatges d'aquest tipus de residus.

Article

En les tasques d’asfaltatge que s’executen s’han utilitzat 555 quilos de plàstics de rebuig que s’han incorporat a la mescla asfàltica de 185 tones de quitrà que s’han utilitzat per asfaltar el Passeig Dalmau en tot el tram de 1.580 metres quadrats.  La utilització del plàstic reciclat suposa una reducció de 860 quilos de CO2 emesos. 

Article

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte EDUSI, finançat al 50% amb fons europeus FEDER i forma part de les accions contingudes en els plans estratègics vigents vinculats a la qualitat de l’aire i el soroll del municipi.

Butlletí