Finalitza el pla pilot de pastura a Collserola i el ramat d’ovelles marxa de Barcelona temporalment

Font: Betevé

27/06/2022 - 12:43

Aquest 22 de juny, el ramat que durant dos mesos i mig ha pasturat per Collserola se’n tornarà a casa, al massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac. El ramat, format inicialment per 295 caps de bestiar, 135 ovelles, 80 cabres, 70 xais i 10 cabrits, se’n va amb una ovella menys, que va morir, i amb uns quants xais més que han nascut durant aquest temps. L'Ajuntament avaluarà els resultats de la feina feta per les ovelles en la prevenció d'incendis per decidir si s'amplia a altres barris de muntanya.

Balanç positiu de l’experiència

L’Ajuntament de Barcelona, un cop finalitzada la prova pilot, avaluarà els resultats de la feina feta per les ovelles en la prevenció d’incendis. Un dels principals objectius de la pastura per Collserola ha estat netejar el sotabosc de les zones forestals i disminuir així les probabilitats d’incendi, una tasca que fins ara es feia de forma mecànica amb desbrossadores. Si l’avaluació dels resultats és positiva, la pastura es podria estendre a als altres tres districtes que toquen a la muntanya, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia i Nou Barris.

Podeu llegir la notícia sencera a lal font original


 

Municipis: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Butlletí