Més de 1.500 persones han participat a les diferents activitats per celebrar el Dia de la Terra a Rubí

04/05/2022 - 10:34

Del 22 d'abril a l'1 de maig, Rubí ha celebrat el Dia de la Terra amb l'organització d’una trentena d’activitats sota la temàtica de la flora i la fauna al municipi. El programa ha estat confeccionat conjuntament per l’Ajuntament i diverses entitats, comerços, pagesos, masies i persones a títol individual.

L'acte central de la programació ha tingut lloc aquest dissabte 30 d’abril amb l’organització de la Fira de la Terra a les places de Pearson i de la Nova Estació. Unes 770 persones han gaudit de les diferents propostes plantejades per un total de 65 col·laboradors ─entre entitats, pagesia i comerços locals─ per prendre consciència sobre la importància del medi ambient a la ciutat.

Així, els i les assistents han pogut trobar parades de comerços que ofereixen productes ecològics i de proximitat a la ciutat; una mostra de la pagesia local amb l’exposició i venda de productes agrícoles, ecològics i plantes produïdes al viver de la Font del Ferro. Paral·lelament, entitats locals com l’Agrupament Escolta Guspira, l’Esbart Dansaire de Rubí o Ecoasa, entre d’altres, han ofert una proposta variada d’activitats com jocs i tallers per a infants, danses, animals de granja i activitats d’horticultura.

També s’ha ubicat un punt d’informació ambiental, on s’han repartit unes 250 mostres gratuïtes de compost fet a partir de restes orgàniques domèstiques. Els rubinencs i les rubinenques també han pogut fer ús del servei d’intercanvis de La Trocalleria, on un total d’11 persones han fet 20 aportacions.
 

Propostes durant tota la setmana

Des del 22 d’abril s’han programat diverses propostes a l’aire lliure, la majoria de caràcter familiar, així com activitats ecoformatives, entre d’altres.

Entre les iniciatives que han comptat amb més participació destaca l’activitat juvenil Encistella i recicla (51 persones), les visites a les masies de Can Xercavins i de Ca n’Alzamora (42 i 32 persones, respectivament), l’acció de voluntariat ambiental per recuperar el patrimoni rural de Can Pòlit (40 persones) i la visita de camp per conèixer els ratpenats (30 persones) i la sessió per confeccionar caixes refugi per a aquests animals (16 persones).

També han gaudit d’una bona acceptació propostes com ara la sessió de recol·lecció i cuina de plantes oblidades (25 participants), la visita guiada per la flora de l’arborètum del Castell (23 participants), el curs de cuina De l’hort de Can Ramoneda a taula a càrrec de la croqueteria Umami (22 participants), la sortida fotogràfica Flors i fauna a Can Xercavins (20 participants) i l’ecotaller de farmaciola de natura (19 participants).

Altres activitats programades han estat els tallers sobre estalvi i eficiència energètica de la mà del servei Rubí Brilla (35 participants a tot el cicle), el passeig poètic pels arbres centenaris de Can Xercavins (18 assistents), les visites al Museu Vallhonrat (15 participants), una visita guiada per a la identificació de diferents espècies d'abelles i abellots (7 participants), el curs de compostatge casolà per aprendre a fer adob per a l’hort i jardí de casa (7 participants) i l’activitat Portes obertes al consum conscient (4 participants).

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, es va organitzar una sessió especial de La Trocalleria, que va comptar amb la participació de 23 persones usuàries que van fer una seixantena d’aportacions de llibres.

Durant la setmana també s’han organitzat altres propostes que no tenien una data concreta, com ara L’espiell de la fauna nocturna de Rubí o el geocatxing.
 

Exposició “Respira, Rubí”

Del 22 d'abril a l'1 de maig, els carrers de la ciutat s’han engalanat de natura gràcies a Respira, Rubí, una exposició de gran format que ha portat novament el medi natural al nucli urbà de la ciutat.

Aquesta exposició, inaugurada durant la passada edició del Dia de la Terra, ha tornat a sortir al carrer aquest any canviant la ubicació de les il·lustracions. Les obres s’han pogut trobar a diferents barris de la ciutat, la gran majoria d’elles a les portes de les escoles. 

I és que un dels seus objectius era convidar l'alumnat a realitzar una activitat de descoberta de la biodiversitat de l’entorn natural proper a la seva escola. Amb l’activitat, uns 500 infants han posat a prova els cinc sentits per descobrir la fauna i la flora de la ciutat. Una proposta d’aprenentatge que perseguia despertar la curiositat de nens i nenes, i el més important, el respecte i la voluntat de preservar la riquesa dels espais naturals de la nostra ciutat.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
20/04/2024 - 10:00
Avinguda Barcelona, plaça Pearson i plaça Nova Estació. Rubí
Acte
20/04/2024 - 00:00
Rubí
Notícia

Prop d’una seixantena d’activitats programades tindran lloc del 20 al 28 d’abril i inclouran esdeveniments ja consolidats com la Fira de la Terra o la visita a les masies de la ciutat.

Butlletí