Neix Barcelona+B, un projecte per millorar la sostenibilitat de la ciutat

02/05/2022 - 13:21

La iniciativa busca potenciar l’impacte social i ambiental de les empreses de Barcelona i incorporar els valors i objectius de l’Agenda 2030

Es posa en marxa el Barcelona+B, un projecte centrat en mobilitzar i promoure la col·laboració entre tots els actors de la ciutat per millorar-ne l’impacte social i ambiental. La iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, el Grup Ferrer, l’EADA i la Fundació B Lab Spain, amb l’objectiu de potenciar una ciutat més pròspera, sostenible i inclusiva.

El nou projecte suma Barcelona a les Ciutats+B, un moviment global que ja compta amb presència a països com Xile, Brasil, Argentina i Escòcia. La iniciativa impulsa tres línies d’acció per projectar Barcelona com una ciutat de referència en la transformació empresarial i la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El primer propòsit se centra en fomentar models empresarials que reforcin el caràcter emprenedor del teixit empresarial de la ciutat i la seva contribució als ODS. També s’articulen col·laboracions entre empreses i institucions que abordin els principals problemes de la ciutat, creant solucions efectives que millorin la ciutat. Per últim, es convida la ciutadania a participar en la recerca de solucions per a contribuir als desafiaments de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Barcelona+B coopera amb els canvis que necessita l’economia i la millora de la societat i el planeta, valors que es comparteixen amb el pla estratègic Barcelona Green Deal, en concret a través de l’eix 2 sobre sostenibilitat. Si vols conèixer millor aquest projecte, inscriu-te a la jornada participativa del pròxim 3 de maig en què podràs participar en tallers centrats en els eixos claus per a transformar la ciutat.

Més informació sobre Barcelona+B, aquí.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Article

 

Experts debaten sobre la planificació de l'educació ambiental en la jornada organitzada per la Diputació de Barcelona pel Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Butlletí