Els punts de recàrrega municipal de vehicles elèctrics incrementen el seu ús un 40% durant el 2021, a Mollet

25/04/2022 - 17:12

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Avinguda Burgos de Mollet del Vallès ha passat de 406 recàrregues el 2020 a 1.075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat passant de 79 al 179 durant el mateix període. El punt de recàrrega de l’Av. Jaume I també mostra un augment significatiu.

Mollet compta amb dos punts de recàrrega municipal gratuïta al centre del municipi, a l’avinguda Burgos i a l’avinguda Jaume I. L’ús de l’estació de l’Avinguda Burgos ha crescut en un 40% durant el 2021 passant de 406 recàrregues el 2020 a 1075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat dels 79 al 179 durant el mateix període.  L’estació de l’Avinguda Jaume I ha augmentat en un 470% durant el 2021 passant de 322 recàrregues el 2020 a 1.514 l’any passat. No obstant, cal tenir en compte que en aquest cas, les dades de 2020 són parcials, ja que punt va entrar en funcionament a mitjans d’any.

L’Ajuntament assumeix el cost de l’energia subministrada i el manteniment dels punts amb l’objectiu de potenciar l’ús del vehicle elèctric i no contaminant. Es tracta d’Estacions de Recàrrega Semiràpida (EdRsR), amb una potència total de 22 kW cada una. En el cas del punt de l’Av. Burgos, permet carregar un turisme o motocicleta, i en el cas de l’Av. Jaume I, dos turismes o motocicletes simultàniament. Les estacions subministren energia 100% renovable als vehicles elèctrics.

Mollet del Vallès referma el seu compromís amb el medi ambient i la promoció de la mobilitat sostenible i segura amb aquests punts de càrrega públics, que a més, suposen incentiu per a consumir al comerç local mentre el vehicle s’està carregant.

El regidor de Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que “estem estudiant el model per implantar i gestionar nous punts per part l'Ajuntamentper incentivar l’ús dels vehicles elèctrics i potenciar aquest tipus de mobilitat”. Broto ha afegit que “això se suma a altres mesures preses per a reduir la contaminació a la ciutat, com la progressiva electrificació dels cotxes municipals o la declaració de Mollet, Ciutat 30”.


 

Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Ha estat en el marc de la 8a Marató RE-M de l'Energia

Notícia

L'estudi, que ha comptat amb la participació de més de 200 empreses del sector de la mobilitat elèctrica i més de 20 experts sectorials, té com objectiu identificar les necessitats del vehicle elèctric pel que fa als perfils professionals que requereix aquest sector en expansió.

Article

Endolla Barcelona, la xarxa d’electromobilitat pública, gestionada per Barcelona de Serveis Municipals (BSM), va tancar l’any 2022 amb 16.036 persones usuàries, un 68% més que l’any anterior i un augment del 60% de recàrregues fetes.

Les 107.344 recàrregues de vehicles elèctrics suposen un nou rècord històric des de la posada en marxa del servei. Tots aquests usos van suposar el subministrament d’1.134.000 kW h, un 102% més que durant el 2021.

Butlletí