L'Ajuntament de Sant Feliu presenta 'El carrer no és un traster', la nova campanya de recollida de mobles i trastos vells

04/04/2022 - 10:09

Dijous 31 de març s'ha presentat a la plaça de la Vila la nova campanya de recollida de voluminosos 'El carrer no és un traster'. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Lídia Muñoz, i el primer tinent d'alcaldia, Oriol Bossa, que han explicat com funciona el nou servei de recollida de mobles i trastos vells. Aquest incorpora millores per assegurar la correcta recollida de residus i el seu posterior reciclatge.

Els voluminosos, col·loquialment anomenats mobles o trastos vells, són els residus domèstics que per les seves grans dimensions no es poden abocar al contenidor. El principal canvi amb el nou servei són els nous dies de recollida dels trastos vells per barris: els dilluns els barris per sota de la via (com es feia fins ara) i els dimarts els barris per sobre de la via. Així, les persones que viuen als barris per sobre de la via del tren (La Salut, Roses Castellbell, Can Calders, Mas Lluí i Les Grases) han de treure els trastos vells dimarts a partir de les 20 h i fins a les 7 h de dimecres. I per a les persones que viuen als barris per sota de la via del tren (Falguera, Can Nadal, Can Maginàs, Can Llobera i Can Bertrand), el dia per treure'ls és dilluns a partir de les 20 h, i fins a les 7 h de dimarts.

En el decurs de la presentació també s'han ofert indicacions de què es pot treure al carrer i què cal gestionar per altres vies, com per exemple a través del servei gratuït de la deixalleria, així com saber què cal fer quan es tracti de voluminosos perillosos com miralls, vidres o elements punxants. A més, en el marc de l'acte s'han donat instruccions de com i on dipositar de forma correcta els voluminosos a la via pública, ja que els abocaments fora de dia i horari fan necessaris serveis extraordinaris de recollida que comporten una despesa econòmica, així com un impacte visual negatiu per a la ciutadania que es comporta de manera cívica.


El carrer no és un traster

La presentació forma part del desplegament d'accions contemplades en una campanya que, entre d'altres elements, també inclou la bustiada a totes les llars de Sant Feliu d'un díptic informatiu, cartelleria als plafons d'expressió ciutadana i repartiment d'imants amb el plànol amb els nous dies de recollida per barris, tot amb l'objectiu de fer arribar a la ciutadania la informació sobre els nous dies de recollida de voluminosos, què es pot treure a la via pública i què cal gestionar per altres vies.

En aquest sentit, durant les properes setmanes i coincidint amb l'inici de la campanya, també es faran servir altres elements per sensibilitzar i informar sobre aquestes novetats. És el cas de dos adhesius que s'enganxaran als mobles i trastos vells i que es deixaran uns dies per garantir la seva visibilitat. El de color groc té per objectiu identificar els voluminosos que han estat abocats a la via pública en un dia i/o horari incorrectes; i els de color verd es posaran als objectes que no són un voluminós.

Aquesta campanya dona resposta al Pla d'actuació del Mandat 2019-2023, que en el seu eix número 4 estableix la promoció de la reducció, reutilització i reciclatge massiu de residus.

Podeu consultar tota la informació del nou servei en aquest espai www.santfeliu.cat/voluminosos.


 

Municipis: 
Baix LlobregatSant Feliu de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Article

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí