“30 Dies en Bici" La bicicleta com a motor social

03/04/2022 - 19:04

La proposta del 30DEB és: Pedala cada dia del mes l’abril i comparteix-ho a les xarxes socials animant a les teves amistats i seguidors a pujar a la bici.

Ja torna la millor època de l’any per gaudir de la bicicleta i alhora convidar a més gent a gaudir de tots els avantatges desplaçar-se en bicicleta!

De fet, aquest és el principi que va animar en 2013 a una colla d’amics ciclistes de Gijón a posar en marxa la campanya dels “30 Dies en Bici” o simplement 30DEB, seguint la inspiració dels #30dayofbiking nascuts a Minneapolis el 2010.

La proposta del 30DEB és molt senzilla: pedala cada dia del mes l’abril i comparteix-ho a les xarxes socials animant a les teves amistats i seguidors a pujar a la bici.

Aquesta idea bàsica però també innovadora i universal, no va trigar gaire en estendre’s per tot el món, arribant el 2022 a més de 100 ciutats de tot arrèu.

Des del 2017, l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta s’ha anat afegint a la campanya 30DEB sota l’etiqueta #30diesAMBbici proposant diversos reptes a els i les ciclistes a través de les nostres xarxes socials. Aquests reptes ens han ajudat a fer més visibles les persones que es desplaçen en bicicleta per la metròpolis, i en definitiva, a la bicicleta.

Aquest 2022 volen proposar un nou repte mitjançat una campanya que pugui posar de manifest tots els avantatges d’utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport quotidià.

Però, sabeu quins són aquests avantatges? Potser no tothom els té clars, o potser varien en funció de les persones que es mouen en bicicleta diàriament.

Per 30DEB, els principals avantatges, són:

  1. La bicicleta ens dona salut mental i física
    30 minuts de bicicleta al dia proporcionen l’exercici físic necessari per mantenir-nos en forma i segregar hormones com l’oxitocina, que ens ajuda a combatre l’ansietat, la depressió o descansar millor al final del dia.
  2. La bicicleta ens dona felicitat
    Pedalar per la ciutat ens permet interactuar amb l’entorn, millorant la sociabilitat, descobrint nous carrers i rutes. En bici el trajecte és tan important com el destí.
  3. La bicicleta és un mitjà de transport àgil i còmode a les ciutats
    Especialment si recorrem distàncies de menys de 4km en bicicleta mecànica i fins a 10km en ebike. A l’àrea metropolitana de Barcelona, el 93% dels viatges són de menys de 10 km!
  4. La bicicleta cuida el medi ambient
    Perquè és un mitjà de transport sostenible, que no fa soroll i ajuda a mantenir bons nivells de qualitat de l’aire, tot estalviant CO2 a cop de pedal.
  5. La bicicleta ens ajuda a crear un entorn urbà més amable i humà
    Impulsada a pedals, la bicicleta es desplaça a velocitats moderades, sense fums ni sorolls, contribuint a crear un ambient més habitable als carrers de la ciutat i alliberant espai per altres usos.

Des de l'organització creuen que és fonamental donar a conèixer els beneficis i les bondats de la bicicleta, posant especial èmfasi en totes aquelles evidències científiques que corroboren la millora emocional i en la salut mental de les persones que pedalen, amb l’objectiu de sumar nova gent a provar la bicicleta com a mitjà de transport… I la teva raó principal per moure’t en bicicleta quina és?

Aquest #30diesAMBbici 2022 el repte que us proposen és molt senzill:

Durant el mes d’abril, comparteix en el teu FEED d’Instagram al menys 1 publicació explicant o mostrant perquè t’agrada anar en bici.
Aquesta publicació pot ser una foto, un vídeo, una il·lustració o un reel, només cal que al text facis menció del nostre perfil (@ambbici) i afegeixes l’etiqueta #30diesAMBbici
Això es tot!

Quan finalitzi el mes d’abril, es sortejarà una bicicleta elèctrica plegable entre totes les persones que hagin assolit el repte #30diesAMBbici.

Si vols tenir més oportunitats de guanyar el sorteig, t’ho posen molt fàcil, hi ha dos accions més que pots dur a terme per :

  • Publica al teu FEED d’Instagram que has signat el compromís 30DEB, afegint l’etiqueta #30diesAMBbici
  • Comenta i menciona a dos amics o amigues en algun dels nostres posts que trobaràs publicats al nostre FEED d’instagram (@ambbici) durant el mes d’abril.

Per més informació, consulta les bases del sorteig properament aquí.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Article
Resultats de l'estudi

El BACC presenta els resultats de la RADIOGRAFIA CICLISTA DE BARCELONA, un estudi que ha analitzat l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre de 2022 i febrer de 2023.

Butlletí