La setena Marató de l'Energia a Granollers ha permès un estalvi de més del 41 % en gas i més del 5 % en electricitat

31/03/2022 - 18:59

Els quatre equipaments municipals que han participat en la Marató durant un mes han aconseguit un estalvi d’emissions de 7.808 kgCO2eq

Del 4 de febrer al 4 de març, quatre equipaments esportius de la ciutat han participat un any més a la Marató RE-M de l’Energia, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques que pretén implicar i corresponsabilitzar la ciutadania en la transició energètica i en l’ús i el consum eficient d’energia per lluitar contra la pobresa energètica i l’emergència climàtica.

Durant aquestes quatre setmanes, el Palau Esports, el pavelló del Parquet, el pavelló El Tub i les Pistes d’atletisme han assolit un estalvi global del 5,16 % en electricitat, del 41,72 % en gas i del 22,98 % en emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH). Aquests bons resultats es deuen, en part, a les millores energètiques dutes a terme en aquests equipaments.

L’actual edició de la Marató de l’Energia ha generat un estalvi econòmic de 1.794 euros, en comparació amb el consum mitjà dels darrers tres anys; un import que es destinarà a Serveis Socials per atendre les persones més vulnerables afectades de pobresa energètica. Durant les sis edicions en què ha participat en la Marató RE-M, l'Ajuntament de Granollers ha aconseguit un estalvi de més de 25.000 euros.

En concret, el Palau d’Esports ha assolit un estalvi del 3,42 % en electricitat i del 56,55 % en gas, degut, en part, a la substitució de les antigues calderes per noves d’alta eficiència i a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum.

També és significatiu l’estalvi de gas al Parquet (26 %), El Tub (11,88 %) i a les Pistes d'atletisme (27 %), conseqüència de la millora de l’eficiència energètica de les antigues calderes i a la posada en funcionament de la xarxa Sud de calor amb biomassa.

L'estalvi d'emissions assolit és de 7.808 kgCO2eq, l’equivalent a disposar de 47 arbres més a la ciutat, si es considera que un arbre madur absorbeix de mitjana uns 167 kg de CO2 l’any.

El mes d’abril es donaran a conèixer les dades globals de la setena Marató RE-M de l'Energia en què hi han participat més de 160 equipaments de setze ajuntaments, quatre ens i tres departaments de la Generalitat de Catalunya.

Accions com la Marató de l’Energia estan vinculades al Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima de Granollers (PAESC), al qual l’Ajuntament de Granollers s’hi va adherir el 2016 amb l'objectiu de reduir al 40 % les emissions GEH i aplicar actuacions d'adaptació al canvi climàtic al 2030, d'acord amb els Acords de París i el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia de la Comissió Europea (Convenant of Mayors).


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Ha estat en el marc de la 8a Marató RE-M de l'Energia

Article

Granollers posa en marxa el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica per accelerar la transició verda i ha presentat els mapes de consums energètics de la ciutat.​

Notícia

Sis centres educatius de L’Hospitalet participen en la VIII Marató RE-M de l’Energia. A Granollers el projecte es duu a terme a 5 equipaments municipals.

Butlletí