Ajuntament de Barcelona i Generalitat anuncien una cadena de recursos per mantenir la ZBE a Barcelona

Font: Betevé

23/03/2022 - 16:16

El consistori i el govern català mouen fitxa després que el TSJC anul·lés la zona de baixes emissions (ZBE) a Barcelona, si bé continua vigent.

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la resta de municipis implicats en la zona de baixes emissions mouen fitxa per mantenir la ZBE a Barcelona. Després d’una reunió per consensuar una resposta a l’anul·lació de la zona de baixes emissions per part del TSJC, aquestes institucions han decidit presentar una cadena de recursos contra la decisió judicial. En qualsevol cas, i fins que no hi hagi una sentència ferma, la ZBE a Barcelona continua vigent.

Podeu llegir la notícia complerta a la font original.


 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Notícia

Només Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat del Vallès limiten la circulació dels vehicles més contaminants, perquè van començar a fer-ho abans que existís la llei del canvi climàtic que obliga els municipis de més de 50.000 habitants a tenir ZBE.

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Butlletí