El TSJC anul·la la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE) per “manca d’informes”

Font: Betevé

23/03/2022 - 11:18

El tribunal també considera que hi ha "excés de l'àmbit geogràfic d'implantació" de la ZBE de Barcelona i "excessiva restricció del tipus de vehicles afectats"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit anul·lar l’ordenança de la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE) de l’Ajuntament. La sala contenciosa tira enrere la norma per, diu el tribunal, “falta d’informes que avalin algunes restriccions, excés de l’àmbit geogràfic d’implantació i excessiva restricció del tipus de vehicles afectats”, entre altres motius.

El TSJC estima, així, els sis recursos interposats per 10 col·lectius contra la ZBE de Barcelona. Ho havien fet la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, el Gremi Provincial de Tallers de Reparació d’Automòbils i la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport, entre d’altres.

Podeu llegir la notícia complerta a la font original.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'actualització de l'ordenança municipal entrarà en vigor a principis del 2023 i també ampliarà fins a 24 les autoritzacions diàries anuals per als vehicles sense etiqueta ambiental

Notícia

L’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han presentat recursos per la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que anul·la l’ordenança de la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE), actualment vigent. Les tres administracions han refermat en els recursos l’obligació de protegir el dret de la salut de les persones i han destacat que la sentència va en contra de les normatives europees i estatals.

Notícia

La nova ordenança mantindria el veto als cotxes contaminants en cas que el Suprem confirmi l'anul·lació de la normativa actual

Butlletí