El TSJC anul·la la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE) per “manca d’informes”

Font: Betevé

23/03/2022 - 11:18

El tribunal també considera que hi ha "excés de l'àmbit geogràfic d'implantació" de la ZBE de Barcelona i "excessiva restricció del tipus de vehicles afectats"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit anul·lar l’ordenança de la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE) de l’Ajuntament. La sala contenciosa tira enrere la norma per, diu el tribunal, “falta d’informes que avalin algunes restriccions, excés de l’àmbit geogràfic d’implantació i excessiva restricció del tipus de vehicles afectats”, entre altres motius.

El TSJC estima, així, els sis recursos interposats per 10 col·lectius contra la ZBE de Barcelona. Ho havien fet la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, el Gremi Provincial de Tallers de Reparació d’Automòbils i la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport, entre d’altres.

Podeu llegir la notícia complerta a la font original.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Butlletí