Barcelona Energia ja dona servei a catorze ajuntaments

18/03/2022 - 14:44

La comercialitzadora pública d’electricitat 100% renovable sumarà entre els mesos de maig i juny els consistoris de Gavà, Esplugues de Llobregat, Pallejà i Cervelló a la seva xarxa de serveis, que ja arribarà a catorze municipis de l’àrea metropolitana.

La incorporació d’aquests quatre consistoris a l’accionariat de TERSA els permetrà beneficiar-se d’energia d’origen 100% renovable, així com d’assessorament personalitzat i estalvi energètic.

El consum estimat que se subministrarà als edificis públics d’aquests quatre ajuntaments és de 19,2 GWh, l’equivalent al consum de més de 5.500 famílies. A més, s’evitarà l’emissió de 4.800 tones de CO o, el que és el mateix, l’equivalent a més de 26 milions de quilòmetres recorreguts en cotxe dièsel o anar 68 vegades a la Lluna.

Barcelona Energia, participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB), és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat. El gener del 2019 va començar a oferir els seus serveis a la ciutadania. I en menys d’un any, des del juny passat, ja s’hi han adherit els ajuntaments de Castellbisbal, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Un total de 25.000 tones de CO2 menys a l’atmosfera

El consum estimat d’aquests catorze ajuntaments serà d’aproximadament 100 GWh (l’equivalent al consum de gairebé 30.000 famílies). A més, amb l’ús d’energia 100% renovable, aquests edificis evitaran l’emissió de gairebé 25.000 tones de CO2 a l’atmosfera (que correspondrien a fer gairebé 3.430 voltes a la Terra amb un cotxe dièsel per la línia de l’equador).

Si s’hi incorporessin els 36 ajuntaments metropolitans, el consum energètic anual estimat seria de 222.680.889 KWh. A més, es calcula que en total es podria estalviar cada any l’emissió de 55.670 tones de CO2 (l’equivalent al que purificarien 3.711.348 arbres).

Barcelona Energia es troba entre les deu primeres comercialitzadores de l’àrea metropolitana, amb més de deu mil punts de subministrament (entre punts de subministrament públics, persones usuàries i empreses).


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

 

Durant aquest juliol s'ha posat en marxa la nova instal·lació d'autogeneració elèctrica, que suposa un estalvi de despesa i d'emissions de CO2.

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Butlletí