Barcelona, premiada de nou per la gestió de la recollida selectiva de paper

06/03/2022 - 16:43

Barcelona ha rebut, com els últims cinc anys, un reconeixement per la seva gestió de la recollida selectiva del paper i el cartró, en uns premis que lliure l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró.

L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a rebre tres Pajaritas Azules, el màxim reconeixement que l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL) atorga a les entitats locals per l’excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró. L’entrega dels premis va tenir lloc ahir en una gala presidida per Alfredo González Gómez, secretari d’Estat de Política Territorial, i Elisabet Alier, presidenta d’ASPAPEL.

Les tres ‘pajaritas’ que ha rebut l’Ajuntament es basen en 21 indicadors establerts que analitzen tot allò referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries: les campanyes i accions d’informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins al reciclatge final.

L’avaluació atorgada a Barcelona, les tres ‘pajaritas’, és la màxima possible, que requereix haver sumat més de 70 punts del total de 100 possibles i haver superat els indicadors crítics. L’Ajuntament ja va rebre dues ‘pajaritas’ el 2017 i 2018, però aquesta és la tercera ocasió consecutiva que se li concedeix el màxim distintiu.

Segons dades estimades d’ASPAPEL, el 2021 es van recollir selectivament 4,3 tones de paper i cartró usat i se’n van reciclar 5,3 milions de tones a tot l’Estat, unes xifres que situen Espanya com a segon país més reciclador de la Unió Europea. Elisabet Alier, presidenta d’ASPAPEL, ha fet una crida a “preservar i reforçar” models de recollida com els de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí