L’Agència de l’Energia de Lleida realitza 347 assessoraments el 2021 per a l’eficiència i l’estalvi energètic

06/03/2022 - 16:07

L’Agència de l’Energia de Lleida, de la Regidoria de Transició Ecològica, ha realitzat 347 assessoraments al llarg del 2021 per l’eficiència i l’estalvi energètic. El servei d'assessorament de l'Agència ha incrementat la cobertura un 40%, arribant a més de 1.200 unitats familiars.

L’Agència de l’Energia de Lleida, de la Regidoria de Transició Ecològica, ha realitzat 347 assessoraments al llarg del 2021 per l’eficiència i l’estalvi energètic i per al foment de la instal·lació de plaques fotovoltaiques. El conjunt del servei ha cobert 1.231 unitats familiars, amb un volum de més de 3.100 persones, el que suposa un 40% més que l’any anterior. L’assessorament ha respost consultes diverses, relacionades amb les fotovoltaiques, els ajuts per a l’autoconsum, les instal·lacions compartides, etc. Una altra de les consultes ha estat sobre les bonificacions de l’IBI. En aquest sentit, s’han gestionat 164 expedients per obtenir aquesta bonificació. El 2021 s’han ubicat a Lleida 136 noves instal·lacions, amb 1.063kw. L’autoconsum ja suposa una tercera part de la potència fotovoltaica instal·lada al municipi.Aquestes són algunes de les dades que s’han donat a conèixer a la reunió del Patronat de la Fundació Lleida 21, a través de la memòria d’activitats del 2021. Entre els projectes que desenvolupa també hi ha els de sensibilització ambiental, amb els programes Lleida en Viu, Agenda 21 Escolar, Ecoactivitats i +Biodiversitat, a més de les campanyes de Lleida en Verd. A la memòria es recull la participació de cada programa. Per exemple, Lleida en Viu ha comptat amb prop de 3.300 participants, programa que ha incrementat les activitats fetes al Parc de la Mitjana. 63 centres educatius que han pres part en algunes de les propostes del programa Agenda 21 Escolar i unes 2.000 persones han assistit a alguna de les 59 Ecoactivitats que s’han ofert durant l’any. Vinculat a espais naturals i +Biodiversitat, 1.624 persones han visitat el Centre d’Interpretació de la Mitjana. En aquest apartat, s’inclouen diverses accions, com la celebració de l’Aplec del Riu, que es va fer els dies 5 i 6 de juny, dins el projecte Turisme Trans-Fronterer Sostenible (TTFS) Interreg-POCTEFA o la descoberta del nou tram del camí del riu.

Pel que fa a projectes d’espais verds, destaquen els vuit projectes de restauració paisatgística per a la millora del benestar i la qualitat de vida de la ciutadania, així com el Viver d’Agricultors i els Horts familiars de Rufea.

En la reunió d’aquest dijous del Patronat, s’ha presentat el balanç de l’exercici 2021 i també s’ha acordat adherir-se al Pla de Mesures Antifrau de l’Ajuntament de Lleida, aprovat al darrer Ple Municipal.

La Fundació Lleida 21 té per objecte desenvolupar, fomentar i impulsar la participació de la ciutadania per aconseguir un model de ciutat sostenible en els termes fixats en el Pla d’Acció Local i en altres projecte que s’alineïn en la mateixa direcció.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Castelldefels ha finalitzat les instal·lacions de generació elèctrica fotovoltaica per a l’autoconsum a la prefectura de la Policia Local, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado i la Pista Poliesportiva de Can Roca.

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Butlletí