Torna la Marató per l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona

06/03/2022 - 14:03

Des del dia 4 de març i fins l’1 d’abril d’enguany la ciutat de Barcelona celebra una nova edició de la Marató per l’Emergència Climàtica. La Marató de l’Ajuntament de Barcelona és una campanya de sensibilització i bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua. En aquesta edició, al voltant de 80 equipaments municipals hi participen amb l’objectiu de reduir durant quatre setmanes els seus consums, així com desenvolupar accions per sensibilitzar a treballadors/es i usuaris/es en la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. Enguany l’estalvi econòmic aconseguit es destinarà al Banc del Moviment.

Si parem atenció a com consumim l’energia, veurem que amb petites accions quotidianes podem reduir la nostra petjada ambiental. El ritme de consum d’aigua i energia de la societat actual no és sostenible i està tenint greus conseqüències per al conjunt del planeta. A través dels nostres hàbits de consum d’aigua i energia, així com de generació i separació de residus, podem minimitzar la nostra contribució al canvi climàtic.

Durant les quatre setmanes del mes de març, es fa un control dels consums d’aigua, electricitat i gas natural amb els quals podem calcular les emissions de CO2 associades, amb l’objectiu de rebaixar els consums respecte el període de referència. L’estalvi aconseguit per equipaments esportius i escoles s’utilitzarà, majoritàriament, per a fer millores en els mateixos equipaments. L’estalvi de la resta d’edificis es destina a projectes de lluita contra l’emergència climàtica i, en aquesta edició, es destinarà al Banc del Moviment.  Es tracta d’un servei municipal que ofereix, de forma temporal, cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats i altres productes de suport a persones amb discapacitat i/o dificultats de moviment, evitant al mateix temps la generació de residus, el malbaratament de recursos i fomentant l’economia circular.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Butlletí