Súria impulsa un programa d'educació ambiental amb la participació del teixit associatiu, les escoles i ciutadania

06/03/2022 - 13:58
Sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient.Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria

Sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient. Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria

L'Ajuntament de Súria impulsarà un programa d’educació ambiental per millorar el medi ambient del municipi a través de la formació i la sensibilització, amb les aportacions d’associacions, entitats, centres educatius i persones interessades.

Un dels objectius d’aquesta iniciativa, que es va anunciar en la sessió plenària que el Consell Municipal de Medi Ambient va celebrar aquest dimarts 1 de març, és ordenar les diverses activitats existents al municipi per tal d’ampliar-les amb noves iniciatives i recursos d’interès. Les entitats i persones interessades en participar-hi poden respondre una enquesta telemàtica que ja és disponible a través del web www.suria.cat/educacioambiental.

L’elaboració del programa d’educació ambiental és impulsada per l’àrea de Medi Ambient, amb la participació de l’empresa especialitzada Gaia-Serveis Ambientals i la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i la Diputació de Barcelona.

El programa incorporarà, entre d’altres, els següents eixos temàtics:

  • Entorn natural. Gestió forestal, riu Cardener i camins.
  • Energia i canvi climàtic. Eficiència energètica i foment de l’energia renovable.
  • Residus. Reducció, campanyes i mercats d’intercanvi.
  • Mobilitat. Transport col·lectiu i foment de bons hàbits.

La sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde Albert Coberó i del regidor de Via Pública i Medi Ambient, Miquel Soliva.

En el transcurs de la sessió també es va informar sobre altres temes i iniciatives mediambientals, com les previsions de desenvolupament del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), les campanyes de promoció de la recollida selectiva, les activitats del Programa Escoles Verdes o el suport a les fonts d’energies renovables, entre d’altres.

El Consell Municipal de Medi Ambient és un òrgan consultiu i de participació que pretén aplegar totes les persones i entitats que treballen des de diferents àmbits en la preservació i millora del medi ambient.

L’Ajuntament vol reactivar l’activitat del Consell, que fins ara s’ha vist afectada per l’impacte de la pandèmia, i incentivar la participació en aquest òrgan. Les persones interessades en prendre-hi part poden demanar-ho presentant una instància a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la Casa de la Vila, en horari d’atenció al públic.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Les escoles Francesc Macià i Salipota de Súria fan la festa de cloenda del projecte d'estalvi energètic 50/50.

Notícia

L'Ajuntament de Súria convoca un campionat d'estalvi d'aigua per promoure la reducció del consum domèstic en l'actual situació de sequera.

Notícia

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient se celebrarà del 16 al 22 d’octubre a Manresa amb un programa ple d’actes i activitats concentrats, sobretot, en cap de setmana. L’edició d’aquest any compta, a més, amb la complicitat del festival de cinema social CLAM.

Butlletí