Més de la meitat de les parades d’alimentació dels mercats són Comerç Verd

02/03/2022 - 09:37

Un total de 619 establiments ja s’han adherit a la iniciativa Comerç Verd, el 52% de les 1.105 parades dels mercats de Barcelona dedicades a productes d’alimentació. Aquests comerços garanteixen un bon nombre de productes locals, ecològics i directes de pagès o llotja i fomenten l’alimentació sostenible.

La iniciativa Comerç Verd es va impulsar en el marc del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 i suposa un salt qualitatiu tant en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona com en el fet que la ciutadania pugui accedir molt més fàcilment a aquests productes.

Els 38 mercats alimentaris de la ciutat tenen establiments adherits a la iniciativa, que estan identificats amb cartells i altres elements gràfics per augmentar-ne la visibilitat.

Els mercats amb més percentatge de parades que formen part del programa són els de Sarrià, el Bon Pastor, les Corts, Sant Andreu, Sants i Horta. Per sectors, hi ha 291 establiments de productes carnis, 158 peixateries, 120 fruiteries, 29 parades de llegums, 11 herbolaris o establiments especialitzats en dietètica, 6 de queviures i 4 d’especialitats.

El programa, que ha estat definit i impulsat amb la col·laboració dels gremis alimentaris minoristes, també ofereix suport especialitzat als comerços que s’hi adhereixen, des de serveis d’informació, acompanyament i formació als comerciants per enfortir el negoci fins a ajuda per fidelitzar la clientela d’aquest tipus de productes i per enfortir els canals de comunicació.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

Un any més, el Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona (CEGUB) ha organitzat la neteja dels espigons. Una acció per reivindicar el respecte a l’entorn natural de la ciutat.

Article

El nombre de recàrregues fetes amb Endolla Barcelona ha augmentat considerablement durant el primer semestre del 2023: de gener a juny s’han registrat un total de 68.265 recàrregues de vehicles elèctrics, un 40% més que durant el mateix període del 2022. La xarxa d’electromobilitat, líder a l'Estat espanyol, ja té 18.000 persones usuàries, un 32% més que ara fa un any, i disposa de 717 punts de recàrrega.

Butlletí