Noves instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum a Castellbisbal

21/02/2022 - 10:32

A Castellbisbal, ja hi ha cinc equipaments públics amb plaques solars que generen energia per al consum propi. D’aquesta manera, es confirma el compromís municipal amb les energies renovables i amb la reducció de les emissions de CO2

L’Escola Els Arenys i l’Institut-Escola Les Vinyes ja compten amb plaques fotovoltaiques que generen electricitat per a l’autoconsum. En tots dos casos, les instal·lacions ja estan en marxa i tenen una potència de 15 kW.

En el cas d’Els Arenys, la instal·lació té 40 panells solars i segons els càlculs que s’han fet generaran quasi el 40 % de l’electricitat necessària pel centre. Les obres han costat 19.931 euros i han estat finançades, íntegrament, amb els fons FEDER de la Unió Europea (a través d’un projecte de la Diputació de Barcelona).

Pel que fa a la instal·lació fotovoltaica de Les Vinyes és similar a la d’Els Arenys, però, en canvi, ha anat a càrrec de l’Ajuntament i ha tingut un cost de 19.311 euros.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament referma la seva voluntat per dotar els equipaments públics de plaques solars per generar electricitat per a l’autoconsum. Actualment, l’Ajuntament, l’Illa Esportiva i la Deixalleria (a més d’Els Arenys i Les Vinyes) també compten amb instal·lacions d’aquest tipus. D'altra banda, a l’Escola Montserrat hi ha una instal·lació de plaques fotovoltaiques que produeix energia per vendre i un cas a part és el de l’escola Benviure on també hi ha plaques solars, però són propietat de la Generalitat de Catalunya que és qui les gestiona.

L’aposta municipal per les energies renovables també es fa palesa amb d’altres iniciatives com són la instal·lació de fanals fotovoltaics en diferents espais públics o les propostes per fomentar l’ús del vehicle elèctric que s’estan duent a terme des de fa uns anys.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’actuació, amb una inversió prevista d’1 MEUR, afavorirà la mobilitat activa i la seguretat viària, a més de l’ús d’energies renovables. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licita les obres per a construir una passera paral·lela a l’actual pont de la C-155.

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Notícia

Les primeres quatre instal·lacions es faran a l'Àrea Olímpica Municipal i els poliesportius de La Maurina, Sant Llorenç i Can Parellada

Butlletí