14 quilos de plàstic per quilòmetre quadrat al litoral barceloní

Font: Betevé

21/02/2022 - 10:15

L’Institut Català de la Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) ha quantificat i caracteritzat la brossa marina que hi ha als caladors de pesca de Catalunya. De les dades, se n’extreu que la quantitat de plàstic augmenta notablement al litoral de les zones més poblades.

Les tovalloletes, en el punt de mira

L’ICATMAR, òrgan dependent de Direcció General de Política Marítima del Departament d’Acció Climàtica, ha quantificat en 13,7 quilograms per quilòmetre quadrat, la quantitat de plàstic que hi ha al litoral central, basant-se en les mostres obtingudes del Port de Barcelona, Vilanova i la Geltrú i Tarragona.

Podeu llegir la notícia complerta a la font original.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està instal·lant fonts d’aigua en diversos equipaments municipals amb l’objectiu de reduir els envasos de plàstic d’un sol ús.

Article

Un estudi recent analitza la presència i la persistència de llosques de tabac en diversos entorns a l’illa de Menorca i proposa les bases perquè s’implantin mesures per prevenir aquests residus i minimitzar-ne els impactes.

Notícia

L’acció s’ha posat en marxa aquesta setmana al Bosc d’en Vilaró. Un equip informador es desplaçarà a diferents punts del municipi fins a mitjan de novembre.

Butlletí