La consellera Jordà trasllada a l'executiu l'opinió del CADS "10 reptes per al desenvolupament sostenible de Catalunya"

20/02/2022 - 20:19

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible ha identificat una desena de reptes prioritaris per a la sostenibilitat del nostre país, en una anàlisi que es repetirà anualment i que incorporarà propostes estratègiques d’actuació per fer-hi front

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha traslladat aquest 15 de febrer al president i a la resta de membres del Govern el document d’opinió del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)10 reptes per al desenvolupament sostenible de Catalunya”. Es tracta d’una opinió, emesa a iniciativa de l’organisme mateix, que identifica reptes relacionats amb l’adaptació al canvi climàtic, la conservació de la biodiversitat, la transició energètica, la inclusió social, l’educació, la garantia d’oportunitats per a la infància, l’accés a l’habitatge, la igualtat de gènere i la no discriminació sobre el col·lectiu LGBTI+, la reindustrialització de l’economia i l’equilibri territorial.

El document identifica reptes de país, amb múltiples causes, i que requereixen solucions de múltiples actors i en diversos àmbits. La identificació dels deu reptes s’ha fet a partir de l'expertesa dels membres del Consell i de la informació que proporcionen els indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que calculen el CADS i l’Idescat des de 2020, seguint els criteris metodològics de Nacions Unides i d’Eurostat. També s’han tingut en compte estudis i informes encarregats per la Generalitat, com ara l’informe de l’Estat de la Natura, i institucions científiques i organitzacions de referència.

El CADS ha programat repetir aquest exercici amb periodicitat anual. Tot i que els reptes de l’edició presentada avui, corresponent a l’any 2021, tenen un caràcter estructural, en properes edicions el CADS pot incorporar-ne algun de conjuntural, si així ho considera el Consell. A més, a partir de l’edició 2022, inclourà una proposta d’entre tres i quatre actuacions estratègiques per abordar cadascun dels reptes i realitzarà un procés de consulta als membres de l’Aliança Catalunya 2030, tant per identificar els reptes com per proposar solucions. L’Aliança Catalunya 2030, creada al febrer de 2020 seguint un mandat del Parlament, està concebuda com un espai de treball conjunt d’organitzacions públiques i privades que treballen per accelerar l’assoliment dels ODS des de Catalunya.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Busca generar consensos al voltant dels reptes de l'educació futura

Després d’aquest acte inaugural se celebraran cinc debats territorials adreçats a diferents sectors de la societat per tal de generar participació i diàleg en els grans eixos de l’àmbit educatiu. Més de 200 alumnes de diferents centres educatius han pogut explicar, reflexionar i conversar sobre com s’ha de transformar l’educació per donar resposta als reptes de l’Agenda 2030.

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí