L’Hidrogen no pot ser l’única solució

07/02/2022 - 15:38

Davant la situació d’emergència climàtica, governs i grans empreses estan veient en l’hidrogen la solució de la crisi energètica. Des de l’ODG i conjuntament amb l’alumnat del Màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenitat (ISST-UPC) en destaquen les problemàtiques i proposen com hauria de ser la seva implementació des d’una perspectiva ecosocial justa.

La situació actual d’emergència climàtica ens empeny a un canvi de paradigma energètic. Estem topant amb els límits biofísics del planeta, el petroli, el gas fòssil, i algunes matèries primeres comencen a escassejar. Davant d’això, des de les grans empreses i els lobbies energètics proposen posar tota la seva confiança en un nou vector energètic: l’HIDROGEN. Aquest ens ha de salvar del col·lapse energètic.

Però, quina és la recepta en la seva implementació? Quina és la lletra petita sota les condicions del qual s’invertiran milers de milions d’euros dels fons europeus Next Generation EU? Com hauria de ser la seva implementació seguint les consignes d’una transició ecosocial justa?

Descarrega l'arxiu


Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Protecció de la Natura publiquen els resultats del seminari sobre criteris i propostes per una implantació d’energies renovables compatibles amb la conservació i l’ús sostenible del medi natural i del paisatge.

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article

Arrenca la campanya per activar més d’un miler de Comunitats Energètiques

Butlletí