Observatori per a la Sostenibilitat de la Garrotxa 2021

24/01/2022 - 13:46

S’ha publicat l’Observatori per a la Sostenibilitat de la Garrotxa de l’any 2021. Aquest document d’edició anual, finançat per la Diputació de Girona, ha estat redactat per tècnics del Consorci SIGMA i recull un seguit d’indicadors d’interès general relatius a la sostenibilitat de la comarca.

L’Observatori per a la Sostenibilitat de la Garrotxa el configuren un seguit d’indicadors numèrics relatius a la sostenibilitat de la comarca. Neix amb la voluntat d’esdevenir un referent anual que permeti mesurar l’evolució de la Garrotxa amb criteris de sostenibilitat, a partir d’un seguit de dades d’interès general i del càlcul d’alguns indicadors.   La finalitat de l’Observatori és mantenir un sistema objectiu d‘observació de la realitat per garantir una informació de qualitat i estable que ajudi a prendre decisions i a aplicar polítiques públiques a la comarca. Presenta uns indicadors amb elevat valor que permetran explicar l’estat del territori i, al mateix temps, avaluar les polítiques seguides fins al moment.

Podeu descarregar el document aquí

 

 

Categories: 
Municipis: 
Garrotxa

Relacionats

Article

En l’aspecte científic destaca la publicació de 296 articles, un 90% en revistes del primer quartil. A més, el CREAF compta amb un total de 119 projectes actius, dels quals 44 compten amb finançament europeu. Des del nostre centre en coordinem 2. Continua amb èxit l’execució del pla derivat de la concessió de l’acreditació Severo Ochoa.

Article

Vols jugar un paper destacat a la nova generació d’especialistes en ecologia? La 2a edició de les Beques d’estiu del CREAF s’adreça a 4 estudiants d’universitat que vulguin desenvolupar el seu Treball Final de Màster amb la supervisió d’un investigadora o investigador del CREAF. Per això, cal haver-se matriculat a l’edició 2022-2023 del Màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat.

Article

En un món globalitzat l’arribada d’espècies exòtiques provinents de regions allunyades del seu hàbitat és cada cop més freqüent. El problema apareix quan aquestes espècies s’adapten al nou entorn, comencen a reproduir-se i esdevenen invasores. Per analitzar el risc que una planta o animal exòtic es converteixi en invasora i per valorar les actuacions que cal fer un cop ho és, la iniciativa EXOCAT ha publicat dos manuals específics.

Butlletí