Nou mapa dels 400 km per caminar pel Parc Natural de la Serra de Collserola

Font: Cugat.cat

19/01/2022 - 11:01

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona han publicat un nou mapa guia del Parc Natural de la Serra de Collserola. En aquesta publicació es pot trobar una extensa xarxa de pistes, camins i corriols d'uns 400 quilòmetres, que permeten descobrir el patrimoni natural, cultural i històric d'aquest espai natural protegit.

El mapa, que es complementa amb el recull d'equipaments i serveis disponibles per a la visita, promou l'accés al parc des dels nou municipis del seu voltant i hi prioritza l'accés amb transport públic. Igualment, amb una il·lustració infogràfica a la part interior es destaquen els beneficis ambientals del parc i un recull de normatives i bones pràctiques durant la visita.

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d'ús públic que preveu el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021.El mapa està disponible en paper als centres del Parc i es pot consultar en línia a través de la pàgina web, on també es pot trobar informació sobre la Serra. Des d’aquesta pàgina podeu consultar la versió interactiva del mapa o descarregar-vos l’imprimible en format pdf. Hi trobareu l’extensa xarxa de pistes i camins que estableix el Pla Especial (PEPNat), recentment aprovat. Una xarxa arranjada, senyalitzada i mantinguda regularment que permet grans excursions i un sens fi de passejades tot protegint d’una excessiva pressió els boscos i els hàbitats més sensibles de la serra.


 

Relacionats

Article

Com sabem que l'estat de la natura a Catalunya no és prou bo? Aquest vídeo posa en valor el paper de la ciència ciutadana en l'obtenció d'informació sobre l'estat de la natura i la necessitat d'elaborar indicadors a partir d'aquesta informació que permetin interpretar-la de manera fonamentada.

Article
Presentada la ruta de miradors de Santa Coloma de Gramenet

Amb aquesta guia 'Espais naturals, fonts i miradors' es mostren un conjunt de punts sorprenents, amb unes vistes fabuloses, al Parc de la Serralada de Marina, a l'interior del recinte de Torribera i a altres espais destacats de la ciutat, panoràmiques de Santa Coloma i alhora de la Serralada Prelitoral, el Maresme, el Vallès i Collserola.
 

Article
Anàlisi per promoure la biodiversitat i la resiliència als parcs metropolitans

L'AMB, amb la col·laboració del CREAF, l'IERMB i el LET, ha iniciat un estudi dels boscos urbans dels parcs metropolitans. El projecte pretén contribuir al coneixement de l'estat ecològic i la provisió de serveis ecosistèmics dels boscos urbans dels parcs metropolitans, per tal de proposar mesures de gestió que permetin la seva resiliència i que promoguin la conservació de la biodiversitat.

Butlletí