Una quinzena de joves completen amb èxit el curs d’horticultura i jardineria impartit als horts de Cova Solera, a Rubí

18/01/2022 - 10:00

El Consistori ha ofert aquesta formació a un grup de persones usuàries del Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes per capacitar-les pel món laboral

L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de la cooperativa L'Ortiga, ha realitzat un curs de jardinera i horticultura als horts municipals de Cova Solera per fomentar la inclusió social d’un grup de joves usuaris del Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes. La formació s’ha dut a terme entre els mesos de setembre i desembre i aquest dimecres s’han lliurat els certificats d’assistència i aprofitament a les persones participants.

El curs s’ha impartit des d’una metodologia pràctica i, alhora, amb un marc teòric en el qual poder englobar les diferents accions que s’han anat realitzant durant les 10 sessions de la formació, cadascuna de 3 hores. L’alumnat ha après a utilitzar maquinària agrícola ─desbrossadores, motocultors, segadores i podadores d'alçada─; com construir un hivernacle i com elaborar un planter ecològic; les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques; com habilitar un sistema de reg, i el marc de plantació i el calendari de cultiu d’un hort ecològic, entre d’altres.

Aquesta acció s’ha dut a terme sota la coordinació i el treball en xarxa dels Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes i el Servei de Sostenibilitat i Medi Ambient.

Un cop completada la formació, el grup de joves ha rebut aquest dimecres un certificat d’assistència i aprofitament, que els permetrà acreditar els coneixements adquirits als seus respectius currículums i serà una bona carta de presentació a l’hora de buscar feina, especialment al sector de la jardineria. Com ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, “l’objectiu del curs ha estat oferir a aquest grup de joves recursos i eines per millor la seva incorporació al món laboral, amb la finalitat de promoure el desenvolupament autònom dels seus projectes de vida”.

Les persones participants han estat escollides des del Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes després d’haver assolit satisfactòriament tot l’itinerari formatiu d’acollida: 90 hores de català, 15 hores de coneixements laborals i 15 hores de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic.


Etiquetes: 

Relacionats

Acte
20/04/2024 - 10:00
Avinguda Barcelona, plaça Pearson i plaça Nova Estació. Rubí
Acte
20/04/2024 - 00:00
Rubí
Notícia

Prop d’una seixantena d’activitats programades tindran lloc del 20 al 28 d’abril i inclouran esdeveniments ja consolidats com la Fira de la Terra o la visita a les masies de la ciutat.

Butlletí