Agròpolis, un espai publicocomunitari per transformar el sistema alimentari de Barcelona

17/01/2022 - 15:49

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Agròpolis és un projecte publicocomunitari de diàleg, de treball i d’acció entre la societat civil, el teixit econòmic, les universitats i l’Administració pública municipal que tenen en comú l’objectiu de col·laborar per transformar el sistema alimentari de Barcelona des dels valors de la sobirania alimentària i l’agroecologia. 

Impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, vetlla per renovar les relacions entre pagesia i consum urbà, fer recerca i promoure i revisar polítiques públiques alimentàries; impulsa projectes ja existents, generant vincles entre actors i àmbits relacionats amb l’alimentació i esdevenint punt de referència per projectes que fomenten circuits curts de comercialització, així com genera discurs en sobirania alimentària

Aquest espai suma forces per donar resposta als reptes del sistema alimentari de la ciutat des de tres espais:  

  • L’espai polític, des d’on proposar, contrastar i incidir en les polítiques públiques entorn de l’alimentació sostenible. 
  • L’espai de cocreació de projectes i accions relacionats amb el desenvolupament d’un sistema agroalimentari que camini cap a la sobirania alimentària. 
  • L’espai de trobada per establir connexions i millorar la coordinació entre diferents actors i àmbits de treball relacionats amb l’alimentació. 

Voleu formar-ne part?

És molt senzill. Primer, cal complir aquests cinc criteris:  

  • Estar vinculat al sistema alimentari de Barcelona (independentment de la vostra localització).  
  • Compartir la voluntat de transformar-lo cap a un model més just, saludable, sostenible i suficient.  
  • En el marc de l’agroecologia i la sobirania alimentària
  • Manifestar la voluntat de participar en els espais i els processos derivats d’Agròpolis. 
  • En representació d’un projecte, col·lectiu, entitat o empresa que treballi per transformar el sistema alimentari (en cas de voler participar en l’espai a títol individual, cal contactar amb agropolis@bcn.cat). 

Si els compliu, només cal que empleneu el formulari d’adhesió d’aquest enllaç. 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí