Bona participació a la Setmana de Medi Ambient de Folgueroles

29/12/2021 - 09:00

Al llarg de la setmana s’han realitzat diverses activitats, la gran majoria dins l’àmbit escolar, amb la voluntat de fer reflexionar sobre com fer una bona gestió i prevenció dels residus en els més petits i en la població en general.  

S’ha celebrat del 20 al 28 de novembre en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus

Durant la setmana, la Llar d’Infants Patufet i l’Institut Escola Mossèn Cinto s’han submergit en la problemàtica mediambiental de la gestió dels residus i sobretot en l’impacte negatiu dels plàstics en el medi ambient a través de diferents propostes que els ha apropat l’àrea de Medi ambient de la Mancomunitat La Plana. Així doncs, els més petits han explicat el conte Quina llauna! i han jugat amb els jocs Recimaleta que tracta sobre el triatge i reciclatge dels residus. També es va recuperar la iniciativa de mobilitat sostenible A l’escola hi vaig a peu que ja fa moltes edicions que se celebra. Tots els alumnes dels dos centres educatius també han participat a construir obres d’art fetes amb materials reciclats per crear l’exposició Els últims plàstics que es va obrir a tothom durant el matí de diumenge a la Sala de Plens.

Una altra exposició, Menys plàstics, més vida, produïda per l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Barcelona, també s’ha pogut veure aquests dies als jardins de Can Dachs. En aquest cas, l’exposició volia sensibilitzar sobre l’impacte ambiental dels plàstics en el medi marí i reduir-ne l’ús.

Fora de les dates oficials de la Setmana europea de la prevenció de residus, des del Casal d’avis de Folgueroles es va organitzar una visita guiada a la deixalleria de La Mancomunitat La Plana amb una vintena d’assistents.

L’acte més popular i amb més participació va tenir lloc el diumenge 28 de novembre amb la festa que donava per finalitzada la Setmana de Medi Ambient a Folgueroles. L’any passat no es va poder celebrar a causa de les mesures de la pandèmia. Durant tot el diumenge al matí a la plaça Verdaguer hi van haver jocs reciclats de la companyia Guixot de 8 per a tota la família i també es podia visitar l’exposició Els últims plàstics a la Sala de Plens.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Notícia

Folgueroles rep una important subvenció per a l'autoconsum fotovoltaic.

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Butlletí