Cornellà tindrà un punt de recàrrega ultraràpida per a vehicles elèctrics

16/12/2021 - 10:00

Cornellà de Llobregat disposarà del primer carregador ultraràpid per a vehicles elèctrics que s'incorporarà a la xarxa d'electrolineres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El carregador serà al costat de l'actual punt de recàrrega del carrer Baltasar Oriol, i proporcionarà una energia de 150 kW/h. Està previst que properament s'adjudiqui l'obra, i d'aquesta manera pugui entrar en funcionament durant el primer semestre de 2022. 

El nou dispositiu oferirà la possibilitat de fer una recàrrega intel·ligent: carregar diversos vehicles simultàniament, adaptar la potència del punt de recàrrega a les necessitats de l'usuari, o canviar de mode d'operació de dia (preferentment recàrrega ràpida o normal) i de nit (preferentment recàrrega normal o lenta). 

Per a l'AMB i l'Ajuntament de Cornellà, la lluita contra la contaminació atmosfèrica és un compromís estratègic i la millora de la qualitat de l'aire un objectiu central. Aquest compromís es tradueix en accions clau com la creació de zones de baixes emissions i, en paral·lel, el foment de l'electromobilitat. El nombre de punts de recàrrega de l'AMB passarà dels 10 actuals a gairebé 50 en els propers dos anys. Aquesta xarxa pública metropolitana, que es va establir l'any 2015 i distribuiex 50.000 kWh cada mes, es complementa amb les fotolineres, que permeten carregar els vehicles elèctrics amb energia solar. De fet, Cornellà compta amb el punt de recàrrega del carrer Baltasar Oriol i també amb una fotolinera, que és al carrer Sevilla.

La instal·lació del punt de recàrrega ultraràpida és una prova pilot que és possible gràcies a la participació de l'AMB en el projecte europeu USER-CHI (Horizon 2020).


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat 2023. Molts municipis organitzen activitats per promoure una mobilitat més sostenible. Ens centrem en l'exemple de Sant Joan Despí.

Butlletí