La Gran Via de Barcelona estrena enllumenat LED entre Glòries i Sant Adrià per estalviar energia i incrementar la seguretat viària

Font: AMB

13/12/2021 - 17:52

La renovació permetrà estalviar 148.977 kWh/any, que equival al consum elèctric anual de 20 habitatges

L'AMB acaba de substituir 248 punts de llum de la Gran Via de Barcelona (C-31) en el tram de 2,7 km que hi ha entre Glòries i el límit amb Sant Adrià de Besòs, en ambdós sentits de la marxa.

El nou enllumenat, de tecnologia LED, suposa la implementació d'un sistema baix en carboni, més eficient, net i sostenible, dins la gestió integral de les rondes de Barcelona. Aquesta actuació ha tingut un cost de 275.914 €.

Els dos beneficis principals que comportarà aquesta nova il·luminació són els següents:

  • Eficiència energètica: cada any es consumiran 148.977 kWh menys, xifra equivalent a la despesa de 20 habitatges, i s'estalviaran 25.500 € de les arques públiques.
  • Increment de la seguretat: augmentarà la seguretat en la conducció i la visibilitat. Aquesta circumstància farà disminuir la perillositat de la via i el risc d'accident.

La primera substitució d'enllumenat es va fer al túnel de la Vila Olímpica de les rondes de Barcelona durant la primavera del 2020, amb la col·locació de 352 projectors LED. En aquest cas, va ser una prova pilot pionera per comprovar la idoneïtat d'aquesta il·luminació a les boques dels túnels.

El 50 % d'aquestes actuacions estan finançades amb el programa "Ayudas a entidades locales para proyectos de inversión en economía baja en carbono", de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible.

L'AMB té la previsió de fer tres actuacions més que comportaran la substitució d'enllumenat a partir del gener del 2022 als túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou de la ronda Litoral de Barcelona.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’energia fotovoltaica en equipaments i espais públics de la metròpolis es multiplicarà per sis en els propers 18 mesos.

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Butlletí