L’Espai Natural de Sant Miquel del Fai, de Sant Feliu de Codines, reobrirà al públic durant la primavera de l’any vinent

10/12/2021 - 09:00
Foto: Elmoianes. Wikipèdia

Foto: Elmoianes. Wikipèdia

L’espai natural de Sant Miquel del Fai es reobrirà al públic durant la primavera de l’any 2022. Així ho va anunciar el passat divendres 19 de novembre la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, durant una visita institucional a Sant Feliu de Codines.

La reunió; encapçalada per l’alcaldessa de Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó, i Daniel Fonoll, regidor de Protocol; també va comptar amb l’assistència dels municipis relacionats amb Sant Miquel del Fai, Anna Guixà, alcaldessa de Sant Quirze Safaja; i Joan Josep Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai. A la trobada també hi van ser presents Emilio Cordero, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Àlex Valiente, conseller de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, i Carles Fernàndez gerent del Consell Comarcal del Vallès Oriental.           

Núria Marín va afirmar que ja s’han finalitzat les actuacions relacionades amb l’entorn natural i «per tant podem garantir la seguretat de tots els visitants en aquest espai natural. Actualment s’està treballant en la zona d’aparcament, per als usuaris que arribin en vehicles i, quan finalitzi aquesta obra la propera primavera, obrirem l’espai natural de Sant Miquel del Fai».  Per tal de fer totes les actuacions s’ha elaborat un Pla d’Usos que «ha estat la base per rehabilitar l’espai, tot i que és imprescindible el treball conjunt amb els municipis de l’entorn de Sant Miquel del Fai perquè aquest Pla d’Usos sigui un document viu i dinàmic que s’ajusti a les necessitats que van sorgint i que inclogui noves propostes per millorar cada dia aquest entorn privilegiat» va comentar Marín.D’aquesta manera la previsió és obrir el recinte natural al públic la propera primavera, un cop acabin les obres.         

La Diputació de Barcelona és propietària del conjunt de l’espai natural de Sant Miquel del Fai des del 2017, any en què el va adquirir amb la voluntat d’adaptar-lo com a espai natural de lleure per a tothom. Ha estat tancat al públic des d’aleshores, per poder-hi fer les obres de condicionament necessàries. Durant aquest temps, i tot i els aiguats que s’han patit i la pandèmia de la Covid19 que han retardat les obres, s’ha reforçat la seguretat de les instal·lacions, amb treballs d’estabilització dels talussos i de renovació dels 1.500 metres de baranes de tot el circuit,  de l’enllumenat i del cablejat exterior i s’han fet miradors. Unes obres per garantir una visita agradable i segura.

El conjunt de l’espai natural de Sant Miquel del Fai és un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i està inclòs dins del Pla d’espais d’Interès Natural dels Cingles del Bertí, fet pel qual les obres d’adequació s’han ajustat totalment als objectius de conservació patrimonial i ecològica. El desembre de 2018 la Diputació de Barcelona també va adquirir el cartulari del monestir benedictí de Sant Miquel del Fai, un document del segle XIV i de gran importància històrica.

Paral·lelament durant la reunió mantinguda amb l'alcaldessa i l'equip de govern de Sant Feliu de Codines, la presidenta Marín va poder tractar també temes de rellevància d’aquest municipi en àmbits com ara carreteres, entorn i natura, o l’elaboració del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic municipal. Núria Marín va destacar el municipi de Sant Feliu de Codines «com un municipi situat en un entorn que us dona identitat, un entorn que atrau persones d’altres comarques i que heu de protegir a l’hora que us serveix com a palanca de desenvolupament local». La presidenta Marín va signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines deixant constància de la visita al nostre municipi. 


 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Sant Celoni tornarà enguany a aplicar en algunes zones del municipi el manteniment diferenciat dels herbassars per potenciar-ne la sostenibilitat.

Notícia

El bestiar pasturarà a la finca de Can Colomer després d’haver-hi fet diferents aclarides forestals per reduir-ne la massa arbòria
El projecte pretén avaluar i demostrar com el pasturatge i la gestió forestal tenen efectes positius sobre el territori en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural

Butlletí