Nou asfalt innovador a Torrent de l’OIla, a Barcelona, per reduir el soroll i la temperatura ambient

Font: Betevé

01/12/2021 - 09:00

El barri de Gràcia, a Barcelona, estrena un nou asfalt que permetrà que el carrer del Torrent de l’Olla sigui menys sorollós i hi faci menys calor a l’estiu. S’hi ha instal·lat un paviment reductor en un tram de 850 metres (entre el carrer de Santa Perètua i la travessera de Gràcia) que permetrà reduir el soroll del trànsit fins a tres decibels, gràcies a la seva composició innovadora.

A més, és un paviment fred que no absorbeix tanta calor com el convencional. En la prova pilot que s’ha fet a Múrcia (amb la constructora CHM i dins el projecte europeu Life Heatland) s’ha observat que el nou asfalt redueix fins a 15 graus la temperatura en superfície i uns dos graus la temperatura ambient a l’estiu.

Podeu llegir la notícia sencera a la font original


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa dona resposta a una demanda ciutadana i insisteix en la necessitat de moderar el volum de la veu a les terrasses, a la sortida dels locals o quan es passeja en horari nocturn, entre altres qüestions.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Butlletí