Barcelona, nomenada Hub de Resiliència

30/11/2021 - 15:50

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Els centres de resiliència formen part de la iniciativa MCR2030, en què cada ciutat ha desenvolupat solucions locals per millorar la capacitat de resistir i recuperarse davant diversos desastres que poden contribuir a orientar les polítiques municipals cap a la reducció de riscos

Dins del marc del programa de cooperació entre ciutats i del conveni de col·laboració amb el Programa global de resiliència d’ONUHabitat, actualment Barcelona treballa per donar suport tècnic a les ciutats perquè ampliïn els perfils de resiliència i avancin pel que fa al coneixement i l’autoavaluació en relació amb les vulnerabilitats.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Notícia

De les 34 propostes que els participants de l’Assemblea van traslladar a l’Ajuntament se n’han acceptat i se’n desenvoluparan 29. Giren al voltant de tres eixos principals, l’energia, la mobilitat i el model de consum i residus. Actualment ja s’ha iniciat el pla de treball de les propostes acceptades amb les diferents accions a implementar per poder fer-ne el calendari i el pressupost.

Butlletí