Reus Compra Responsable, el projecte de comerç local i repartiment ecològic a domicili, estrena web de venda en línia

29/11/2021 - 14:37

Reus Compra Responsable, el projecte de comerç de proximitat amb repartiment ecològic a domicili, presentat el passat mes de desembre, i que actualment compta amb seixantena d’establiments comercials adherits, inicia una nova etapa presentant el portal Reus Compra Responsable per promocionar la seva activitat i la venda en línia.

Reus Compra Responsable, el projecte de comerç de proximitat amb repartiment ecològic a domicili, presentat el passat mes de desembre, i que actualment compta amb seixantena d’establiments comercials adherits, inicia una nova etapa presentant un portal per promocionar la seva activitat i la venda en línia.

S'ha posat en marxa una una campanya de difusió amb el doble objectiu de, per una banda seguir donant a conèixer què és Reus Compra Responsable i les botigues adherides, per tal de prioritzar-les a l’hora de comprar, i d’altra per cercar nous comerços del municipi que vulguin associar-se. L’element més rellevant de la nova temporada és l’estrena del web reuscompraresponsable.cat, des del que, a banda de conèixer la filosofia del projecte, les entitats impulsores i els comerços connectats, permetrà al compra de productes en línia.

Però entre les accions de la campanya també hi ha la col·locació de tòtems publicitaris, que es poden veure des d’aquest dilluns a diversos carrers del centre, per donar visibilitat a la iniciativa. I al mateix temps, s’intensificarà la presència a les xarxes socials, a través d’Instagram i del nou perfil a Facebook. 

El servei de distribució a domicili Reus Compra Responsable es realitza a partir de la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat, i fent ús de tricicles elèctrics en el repartiment. Reus Compra Responsable, ofereix quotes bonificades pels comerços adherits, de 2,5€ el paquet, mentre que el preu de mercat del repartiment és de 5€. Al mateix temps, està fent lliuraments dins de Reus per empreses logístiques, contribuint a que l’última milla de distribució dins la ciutat es faci amb 0 emissions.

Cara la propera temporada de Nadal, un període en que s’incrementa el consum considerablement, es presentarà una guia de transformació dels comerços a criteris més sostenibles, per tal d’incentivar pràctiques responsables que incrementin la sostenibilitat del sector, afavoreixin la transició ecològica i impulsin una economia de ciutat cada cop més justa. En aquesta línia, la publicació proposarà 5 eixos de millora: el treball digne en el sector del comerç, fomentar l'economia de proximitat des del comerç, reduir els residus comercials, promoure la igualtat de gènere en aquest àmbit i potenciar l'ús d'energies renovables.

Reus Compra Responsable neix de l’aliança local entre les associacions de comerç Unió de Botiguers i el Tomb de Reus; els comerços d’economia social i solidària i el cooperativisme reusenc; la Fundació Formació i Treball, empresa del tercer sector especialitzada en distribució a domicili; l’Agència Reus Promoció i l’IMFE Mas Carandell.

Reus Compra Responsable és un dels projectes del Pla de Reactivació Econòmica i Social Reactivem Reus.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Article

Amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de vuit socis locals i internacionals, posa en marxa el projecte SOULFOOD

Article

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient.

Notícia

L’Ajuntament de Reus engega el projecte per a la renaturalització i la resiliència de la ciutat, RENATUReus. I ho fa amb la licitació dels contractes per a la redacció dels projectes bàsic i executiu de les obres de naturalització d’entorns escolars i refugis climàtics a les escoles Pompeu Fabra, General Prim, Teresa Miquel i Marià Fortuny

Butlletí