Un projecte participatiu proposa la instal·lació de dos aerogeneradors a Collserola

Font: Betevé

10/11/2021 - 13:17

L’associació Viure de l’Aire ha presentat un projecte d’energia eòlica de participació ciutadana que proposa la instal·lació de dos aerogeneradors a la serra de Collserola. Han calculat que amb la instal·lació d’aquest dos aparells, de 170 metres d’alçària, es podria abastir al voltant de 8.800 llars de la ciutat i s’evitaria l’emissió de 7.000 tones de CO2 anual.

Tot i que a Barcelona no hi ha prou espai per instal·lar-hi molins que abasteixin tota la població, aquesta acció vol ser un exemple de com les energies renovables, com ara la eòlica, s’han de generar prop dels centres de consum. El projecte encara està en un punt molt inicial i Francesc Rosell, un dels promotors de Viure de l’Aire de Barcelona, aclareix que l’objectiu no és la rendibilitat econòmica. El projecte previst a Barcelona tindria un cost d’entre 12 i 16 milions d’euros. Per tal de finançar-lo, els promotors hauran d’aconseguir, a les primeres fases del projecte, la col·laboració econòmica de veïns i comerços que en vulguin ser propietaris.

Podeu llegir la notícia complerta aquí


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Un conveni signat amb el consorci d’aquest espai permetrà fer un salt d’escala en la transició energètica, ja que fomentarà projectes que vagin més enllà de l’autoconsum individual i que siguin també comunitaris.

Notícia

L'alcaldessa diu que cal estudiar la viabilitat de la proposta, però es mostra favorable que Barcelona es corresponsabilitzi en la implantació d'energies renovables.

Notícia

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, en motiu del Dia Mundial d’Estalvi d’Energia, ha fet balanç dels últims dos informes d’eficiència energètica enviats als seus usuaris, detectant un possible estalvi econòmic de 72.653,60 € entre els consumidors de la companyia.

Butlletí