Crida de Barcelona a les ciutats del món per lluitar contra el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Barcelona

02/11/2021 - 15:12


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Amb l’objectiu de mobilitzar i implicar el màxim nombre de metròpolis del món en la lluita contra l’emergència climàtica, Barcelona llança un missatge per inspirar i promoure la col·laboració i el treball conjunt entre ciutats amb motiu de la Conferència sobre el Canvi Climàtic de les Nacions Unides.

La trobada internacional a Glasgow és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta. La presència de Barcelona en aquesta trobada mundial se suma a d’altres actuacions que la ciutat promou, com el Manifest contra el canvi climàtic, signat per Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Badalona, Alcalá de Henares i Fuenlabrada, el repte Barcelona Challenge for Good Food and Climate o les accions de cooperació internacional que es duen a terme mitjançant la xarxa de ciutats C40, de la qual Barcelona forma part.

Totes aquestes actuacions es duen a terme mitjançant la xarxa de ciutats C40, de la qual Barcelona forma part.

Des de les ciutats, les actuacions per impulsar models i sistemes de mobilitat, consum o energia més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient són clau per fer front a un repte mediambiental que és alhora global i local. A més, les accions per mitigar els efectes de l’emergència climàtica sobre la salut de les persones també han de formar part de les polítiques prioritàries.

A Barcelona, el pla Clima, que articula totes les mesures municipals que s’han posat en marxa els darrers anys, ha estat premiat com la millor iniciativa de les grans ciutats europees, un guardó atorgat per un pacte que agrupa a més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees. A més, l’impuls del projecte Superilla Barcelona és un model de referència internacional per altres ciutats, així com també el projecte Protegim escoles.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Les ciutats agrupades a la xarxa C40, entre les quals es troba Barcelona, han presentat a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow una campanya que vol aconseguir disminuir l’ús de carboni per prevenir amenaces futures, crear llocs de treball dignes i promoure un creixement inclusiu i sostenible.

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

Comencen les obres d’un nou tram de carril bici unidireccional al carrer de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i el carrer de València, i durant el març i abril acabaran els trams de l’avinguda Diagonal, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda del Guinardó.

Butlletí