La recollida Porta a Porta a Palau començarà el 13 de desembre

17/10/2021 - 11:38

Palau-solità i Plegamans començarà el proper 13 de desembre la recollida porta a porta de les cinc fraccions de residus -fins ara només es feia la recollida de dues fraccions-. Aquest nou sistema serà més còmode, perquè no caldrà desplaçar-se fins els contenidors de reciclatge ja que el lliurament de les escombraries es farà davant de les cases dels veïns i veïnes, segons un calendari setmanal.

A més, serà més fàcil, i per aquells casos puntuals en que no sigui possible seguir l’horari o el calendari de lliurament es disposarà de l’Àrea d’emergència -situada davant de la deixalleria municipal- per portar-hi els residus correctament separats. Alhora serà més pràctic: es farà lliurament a la ciutadania de manera gratuïta del material necessari per deixar les escombraries a la porta, així com del cubell airejat i bosses compostables per emmagatzemar millor els residus orgànics a dins de casa.

Però també serà més sostenible, ja que s’aconsegueixen nivells alts de recuperació, i contribueix a la disminució de residus produïts i, d’aquesta manera, a la millora ambiental del planeta. A nivell econòmic, permet l’aplicació de taxes de gestió de residus més justes. I, finalment, serà més cívic, ja que els municipis amb recollida Porta a Porta disminueixen els actes incívics evitant els abandonaments de residus als voltants dels contenidors, el vandalisme, contenidors trencats o cremats, abocament de líquids, males olors, etc.

El regidor de Gestió Ambiental, Jordi Plaza, considera que “amb aquest pas endavant en matèria de gestió de residus, la vila serà més saludable i els nostres recursos econòmics seran més eficients”, i que s’implantarà un “sistema de recollida de residus més just, ambiental i econòmicament més sostenible”.

Podeu accedir a més informació aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Cinc persones de municipis veïns sancionades en la darrera setmana per llençar les escombraries a Polinyà.

Notícia

Es tracta d’un sistema mixt, que diferencia, a nivell domiciliari, el nucli de Ripollet del barri de Tiana i Pont Vell i combina el porta a porta de fraccions com els envasos, la resta i el paper i cartró, amb contenidors intel·ligents tancats per a l’orgànica i el tèxtil sanitari. En canvi, tots els residus generats per les activitats econòmiques seran recollits porta a porta al nucli urbà, excepte el vidre, que es mantindrà en contenidors oberts a tot el municipi.

Notícia

En el passat ple del Consorci de Residus del Vallès Occidental es van presentar les dades de la recollida de residus de la comarca. Ullastrell aconsegueix un nou rècord aconseguint un 89% de reciclatge. 

Butlletí