La recollida Porta a Porta a Palau començarà el 13 de desembre

17/10/2021 - 11:38

Palau-solità i Plegamans començarà el proper 13 de desembre la recollida porta a porta de les cinc fraccions de residus -fins ara només es feia la recollida de dues fraccions-. Aquest nou sistema serà més còmode, perquè no caldrà desplaçar-se fins els contenidors de reciclatge ja que el lliurament de les escombraries es farà davant de les cases dels veïns i veïnes, segons un calendari setmanal.

A més, serà més fàcil, i per aquells casos puntuals en que no sigui possible seguir l’horari o el calendari de lliurament es disposarà de l’Àrea d’emergència -situada davant de la deixalleria municipal- per portar-hi els residus correctament separats. Alhora serà més pràctic: es farà lliurament a la ciutadania de manera gratuïta del material necessari per deixar les escombraries a la porta, així com del cubell airejat i bosses compostables per emmagatzemar millor els residus orgànics a dins de casa.

Però també serà més sostenible, ja que s’aconsegueixen nivells alts de recuperació, i contribueix a la disminució de residus produïts i, d’aquesta manera, a la millora ambiental del planeta. A nivell econòmic, permet l’aplicació de taxes de gestió de residus més justes. I, finalment, serà més cívic, ja que els municipis amb recollida Porta a Porta disminueixen els actes incívics evitant els abandonaments de residus als voltants dels contenidors, el vandalisme, contenidors trencats o cremats, abocament de líquids, males olors, etc.

El regidor de Gestió Ambiental, Jordi Plaza, considera que “amb aquest pas endavant en matèria de gestió de residus, la vila serà més saludable i els nostres recursos econòmics seran més eficients”, i que s’implantarà un “sistema de recollida de residus més just, ambiental i econòmicament més sostenible”.

Podeu accedir a més informació aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Una nova plataforma garantirà la consulta de les aportacions realitzades a la deixalleria d’una forma més segura i fàcil

Notícia

Actualment, 240 municipis catalans han implantat la recollida porta a porta, i més de 130 municipis tenen previst fer-ho en els propers anys. Les xifres demostren que les poblacions que adopten aquest sistema assoleixen els índexs de recollida selectiva més alts, de l'ordre del 80-90 %, de manera que compleixen sobradament amb les exigències de la Unió Europea.

Notícia
Contenidors domèstics per a la recollida porta a porta a Llinars | Joan B. Mauri

Contenidors domèstics per a la recollida porta a porta a Llinars | Joan B. Mauri

S’ha passat d’un percentatge del 20% al 80% en els dos primer mesos d’aplicació del nou sistema de recollida porta a porta.

Butlletí