La recollida Porta a Porta a Palau començarà el 13 de desembre

17/10/2021 - 11:38

Palau-solità i Plegamans començarà el proper 13 de desembre la recollida porta a porta de les cinc fraccions de residus -fins ara només es feia la recollida de dues fraccions-. Aquest nou sistema serà més còmode, perquè no caldrà desplaçar-se fins els contenidors de reciclatge ja que el lliurament de les escombraries es farà davant de les cases dels veïns i veïnes, segons un calendari setmanal.

A més, serà més fàcil, i per aquells casos puntuals en que no sigui possible seguir l’horari o el calendari de lliurament es disposarà de l’Àrea d’emergència -situada davant de la deixalleria municipal- per portar-hi els residus correctament separats. Alhora serà més pràctic: es farà lliurament a la ciutadania de manera gratuïta del material necessari per deixar les escombraries a la porta, així com del cubell airejat i bosses compostables per emmagatzemar millor els residus orgànics a dins de casa.

Però també serà més sostenible, ja que s’aconsegueixen nivells alts de recuperació, i contribueix a la disminució de residus produïts i, d’aquesta manera, a la millora ambiental del planeta. A nivell econòmic, permet l’aplicació de taxes de gestió de residus més justes. I, finalment, serà més cívic, ja que els municipis amb recollida Porta a Porta disminueixen els actes incívics evitant els abandonaments de residus als voltants dels contenidors, el vandalisme, contenidors trencats o cremats, abocament de líquids, males olors, etc.

El regidor de Gestió Ambiental, Jordi Plaza, considera que “amb aquest pas endavant en matèria de gestió de residus, la vila serà més saludable i els nostres recursos econòmics seran més eficients”, i que s’implantarà un “sistema de recollida de residus més just, ambiental i econòmicament més sostenible”.

Podeu accedir a més informació aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Notícia

La visita al CTR-Vallès o l’escape room ‘Retorn a la Terra’, els esdeveniments més desitjats per a la canalla

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí