L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura participa en un projecte de mobilitat sostenible amb l'estrena d'un vehicle elèctric compartit, dins del projecte de cooperació ENFOCC

04/10/2021 - 11:03

Representants de Som Mobilitat, l'Ajuntament de Ripoll, i l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura van presentar el passat 17 de setembre, davant del Monestir de Ripoll, i en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, el vehicle que entrarà en servei les setmanes vinents. 

El vehicle, un utilitari Renault Zoe, compta amb una autonomia de més de 200 km i estarà al servei de totes aquelles persones o institucions que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, entitat propietària del vehicle que gestiona el servei. 

L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura ha impulsat la implantació d'aquest servei fent una aportació inicial en règim de prepagament. Aquesta acció s'emmarca en el projecte de cooperació Leader Energia, Forest i Canvi Climàtic (ENFOCC), i que té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics, i a la població, en general la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible, a fi de generar un impacte important als nostres territoris rurals. El projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.  La mobilitat elèctrica compartida potencia la transició cap a un model energètic sostenible i fomenta el consum responsable en l'àmbit de la mobilitat. 

També es presentarà el servei a empreses i institucions de la comarca del Ripollès alhora que es durà a terme una campanya informativa al conjunt de la ciutadania sobre el funcionament del servei, tarifes i aplicatiu mòbil.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí