@Emprensocial, un programa de formació i acompanyament gratuït per a la creació de projectes empresarials autosostenibles

03/10/2021 - 19:05

El programa llançat per l’AMERC (Associació de Municipis de l’Eix Riera de Caldes) té com a objectiu impulsar nous projectes i iniciatives econòmiques dins de l'economia social amb impacte positiu al territori. El programa vol acompanyar a les persones que hi participin a crear empreses autosostenibles sota els valors de l'Economia Social.

L’Associació de Municipis de l’Eix Riera de Caldes (AMERC), constituïda des de l’any 2014 i formada pels municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat presenta la primera edició del programa @emprensocial de l’AMERC.

Després d’una primera edició de l’@emprensocial organitzada per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans per a projectes del municipi  durant el curs 2020-2021, l’AMERC ha treballat per a tirar endavant una nova edició del programa i fer-la extensible a la resta de municipis de l’Eix Riera de Caldes. L’objectiu que es persegueix és promoure l’Economia Social a tot el territori i incrementar l’impacte generat, així com teixir aliances i sinergies entre els diversos municipis.

En aquesta edició resultaran elegibles 15 projectes per participar del programa @emprensocial.

Els participants d’aquest projecte gaudiran de sessions de formació presencials i telemàtiques gratuïtes per la construcció i incubació del seu projecte, amb càpsules formatives, conceptes teòrics i pràctics, accés a una plataforma de formació virtual, sessions de treball i d’acompanyament individualitzat per anar desenvolupant el projecte enfocant tots els àmbits a treballar. Alhora, també s’ajudarà en la difusió del projecte i la divulgació per a la transformació social, assessorament jurídic i fiscal i sobre subvencions.

El període d’inscripció al programa ha començat dilluns 13 de setembre i s’allargarà fins dilluns 4 d’octubre a través d’un formulari online. El 7 d’octubre es comunicarà a les persones inscrites les seleccionades per ingressar el programa. Les primeres càpsules formatives començaran el 13 i 14 d’octubre i es realitzaran fins al mes de desembre de 2021.

 

Requisits per a les candidatures

Podran presentar-se al programa @emprensocial persones físiques (particulars) i persones jurídiques (entitats socials i empreses de l’economia social) que tinguin una idea de projecte amb voluntat de generar impacte social, ambiental o cultural al territori i amb vocació transformadora. Les persones participants hauran d’estar empadronades a un dels municipis de l’AMERC. És possible presentar-se de forma individual o amb un grup de persones. En el segon cas, només caldrà que una d’elles estigui empadronada a un dels sis municipis que formen l’AMERC També s’hi podran presentar persones o entitats que tinguin un projecte ja en marxa amb menys d’un any de creació. El projecte haurà de desenvolupar-se en un (o diversos) dels municipis de l’AMERC.

 

Criteris de selecció de les candidatures

Les sol·licituds es valoraran sobre una puntuació màxima de 10 punts segons els següents criteris:

·     Idea o model de negoci del projecte

·     Impacte social, mediambiental o cultural al territori

·     Coherència del projecte amb el programa

Es donarà prioritat a aquelles persones en situació d’atur, especialment a aquelles en situació de desocupació de llarga durada.

Podeu consultar les bases detallades del programa i més informació en els enllaços següents:

https://empresa.rieradecaldes.com/economia-social-i-solidaria.html

https://www.palauplegamans.cat/pag654/per-l-empresa.htm


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSentmenat

Relacionats

Article
Amb l’objectiu d'oferir més informació a la comunitat educativa, Escoles per la Sostenibilitat i Escoles Coeducatives han elaborat un material que recull activitats i recursos creats per entitats expertes per fer a l’escola i a les llars, contes i llibres, i referents ecofeministes: “Ecofeminisme, posar la vida al centre de l’escola”
Article

 

El Consorci de Residus del Maresme, del qual forma part l’Ajuntament de Mataró amb 27 municipis més de la comarca, ha difós un vídeo divulgatiu dels beneficis del futur Parc Circular Mataró-Maresme. El parc és un projecte pioner a Europa i impulsat pel consorci que neix amb la voluntat de promoure la reparació i reutilització de materials i productes. La peça audiovisual explica els beneficis d’aquest projecte pioner a Europa, ideat per reduir la producció de deixalles.

Article

El projecte pretén que el teixit empresarial apliqui eines per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats.

Butlletí