CientífiKs en Joc premiarà el millor videojoc sobre l'emergència climàtica

01/10/2021 - 09:00

CientífiKs en joc és un programa educatiu virtual del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya adreçat a l’alumnat de 5è de primària de les escoles de Catalunya. Durant el curs, les escoles participants han de dissenyar un videojoc sobre una investigadora catalana en actiu, enguany tractant l’Emergència Climàtica des de diverses perspectives de la recerca, de la mà de la investigadora escollida.

La V edició de CientífiKs en Joc ja està escalfant motors!  L’objecte d’aquest concurs és promoure la creativitat, el treball multidisciplinar, per projectes i en equip, així com fomentar el coneixement de la ciència i les científiques i els científics mitjançant el disseny d’un videojoc inèdit basat en una persona investigadora catalana.El concurs vol posar el focus en la contribució de les científiques catalanes a la ciència. Per aquest motiu, el personatge científic escollit ha de ser femení i, preferentment, que es trobi en actiu.

El concurs consisteix a dissenyar un videojoc i està adreçat a l’alumnat de 5è de primària, els alumnes hauran de definir els personatges, els reptes que es trobaran, els ambients, l’estètica, etc., però no hauran de programar el joc. Tot el que cal lliurar es pot fer amb les plantilles que es troben a la web a l’apartat Game Proposal. En aquesta edició els participants hauran de treballar colze a colze amb una investigadora dedicada al tema de l’emergència climàtica.

La IV edició ha estat coordinada per Nusos Cooperativa i impulsada pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.


 

Relacionats

Entrevista

Ens hem quedat sense temps per a propostes davant la crisi climàtica, necessitem passar a l'acció de forma immediata. Lo que passi a aquesta Cimera del Clima de Glasgow (COP26) marcarà el nostre futur. Per Pep Canadell, director del Global Carbon Projet, els compromisos han de fixar-se per al 2030, perquè el 2050 està massa lluny i “la meitat dels polítics que diuen que els van a complir estaran morts”.

Article

Aquest vídeo il·lustra alguns dels principals impactes del canvi climàtic a la metròpolis i com hi està treballant l'AMB per abordar-los des de diferents projectes i àmbits d’actuació.

Article

L'AMB habilita una xarxa de refugis climàtics a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) agrupa els equipaments municipals i els espais públics que poden proporcionar condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes.

Butlletí