Badalona promou entre els infants els desplaçaments a peu o amb transport públic per anar i tornar de l’escola

19/09/2021 - 14:12

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Aquesta nova iniciativa comença amb el nou curs escolar i coincideix amb la Setmana de la Mobilitat. L’objectiu d’aquesta acció és millorar la mobilitat i la qualitat de l’aire dels entorns escolars.

El cartell, creat per la Comissió i amb il·lustracions del dissenyador Albert Navarro, mostra diferents situacions que fan referència a la seguretat i a l'educació viària i que promouen el desplaçament de les persones per la ciutat caminant o en transport públic.

La carta, elaborada també per la Comissió, exposa diferents preguntes a les famílies i informa de quines son les normes i les actituds que afavoreixen una millor qualitat de l'aire i una mobilitat més segura dels infants i de tothom quan camina, quan utilitza el transport públic o, si és imprescindible, el vehicle privat.

El díptic ha estat editat per l'Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, i ha comptat amb la col·laboració de tots els centres escolars per a la seva distribució aquests dies, coincidint també amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat "Fes salut. Mou-te de manera sostenible".

La Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) està formada pels centres, entitats i serveis següents: ADEVIC; Ajuntament de Badalona: Equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, Servei d’Educació, Servei de Mobilitat i Vialitat, i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona; Escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, IE Rafael Alberti i IE Turó d’en Caritg; FAMPAS; Generalitat de Catalunya: Centre de Recursos Pedagògics i Servei Català de Trànsit; Institut Guttmann; RACC; Som Mobilitat; Sport Ciclista Bétulo; STOP Accidentes, TRAM i TUSGSAL.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Notícia

Són dades de l’estudi "La calor en un futur: índex de vulnerabilitat al canvi climàtic (IVAC)”, elaborat per l’Institut Metròpoli i finançat per l’AMB.

Article

Comença a funcionar el servei públic de bicicletes de lloguer, "AMBici", a Santa Coloma de Gramenet i Badalona. 

Butlletí