Badalona promou entre els infants els desplaçaments a peu o amb transport públic per anar i tornar de l’escola

19/09/2021 - 14:12

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Aquesta nova iniciativa comença amb el nou curs escolar i coincideix amb la Setmana de la Mobilitat. L’objectiu d’aquesta acció és millorar la mobilitat i la qualitat de l’aire dels entorns escolars.

El cartell, creat per la Comissió i amb il·lustracions del dissenyador Albert Navarro, mostra diferents situacions que fan referència a la seguretat i a l'educació viària i que promouen el desplaçament de les persones per la ciutat caminant o en transport públic.

La carta, elaborada també per la Comissió, exposa diferents preguntes a les famílies i informa de quines son les normes i les actituds que afavoreixen una millor qualitat de l'aire i una mobilitat més segura dels infants i de tothom quan camina, quan utilitza el transport públic o, si és imprescindible, el vehicle privat.

El díptic ha estat editat per l'Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, i ha comptat amb la col·laboració de tots els centres escolars per a la seva distribució aquests dies, coincidint també amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat "Fes salut. Mou-te de manera sostenible".

La Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) està formada pels centres, entitats i serveis següents: ADEVIC; Ajuntament de Badalona: Equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, Servei d’Educació, Servei de Mobilitat i Vialitat, i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona; Escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, IE Rafael Alberti i IE Turó d’en Caritg; FAMPAS; Generalitat de Catalunya: Centre de Recursos Pedagògics i Servei Català de Trànsit; Institut Guttmann; RACC; Som Mobilitat; Sport Ciclista Bétulo; STOP Accidentes, TRAM i TUSGSAL.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

Notícia

TMB contracta a Endesa X - Dominion la construcció dels carregadors utraràpids de l’H12 i la V15 i el manteniment de la infraestructura durant cinc anys per 4,6 milions d’euros

Notícia
La Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat del Vallès es va activar l'1 de maig d'aquest any (ACN/Albert Segura Lorrio)

La Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat del Vallès es va activar l'1 de maig d'aquest any (ACN/Albert Segura Lorrio)

L'Àrea Metropolitana de Barcelona preveu destinar part dels fons europeus Next Generation a ampliar la zona de baixes emissions i a fomentar l'ús de la bicicleta.

Butlletí