Torna la Setmana Europea de la Mobilitat a Barcelona

14/09/2021 - 10:59

Un any més, del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, i Barcelona s’hi adhereix amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament i per entitats i associacions de la ciutat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat. Enguany totes la activitats s’han adaptat a les mesures sanitàries i de prevenció per la covid-19.

La Setmana arriba amb el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i amb el tema “Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible”, per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat i la resposta davant la covid-19.

Més d’un centenar d’activitats, que s’han adaptat a les mesures sanitàries i de prevenció per la covid-19, se celebraran durant aquests dies en diversos punts de la ciutat.
 

Park(ing)Day

El divendres 17 de setembre se celebrarà el Park(ing)Day, amb una cinquantena d’activitats programades. Es tracta d’una acció de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general transformen de manera temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient. Té lloc a diverses ciutats de tot el món.


Dia sense Cotxes

Alhora, el dimecres 22 de setembre se celebrarà el Dia sense Cotxes, que enguany torna amb activitats ben diverses al carrer, en què se substituirà la circulació de vehicles per activitats per a totes les edats: tallers, exposicions, circuits infantils amb bicicleta, balls en línia, curses, zumba i xerrades, entre altres propostes.

Hi haurà talls de trànsit locals degudament senyalitzats i la Guàrdia Urbana efectuarà els desviaments corresponents per minimitzar les afectacions.

La iniciativa s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de potenciar una mobilitat més segura i sostenible a la ciutat, en la línia del que marca el Pla de mobilitat urbana (PMU) 2024, en el qual es preveu fomentar els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta i reduir els que es realitzen en vehicle privat.

Així, al llarg de la setmana la mobilitat sostenible serà un dels eixos principals en els quals es treballarà promovent-la entre la ciutadania i facilitant la pacificació de l’espai públic per mostrar com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 de Barcelona s’emmarca en la European Mobility Week, un esdeveniment en el qual centenars de ciutats organitzen activitats durant una setmana per tal de conscienciar la ciutadania sobre un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible en benefici de tothom. A escala europea, aquest any se celebren dues dècades d’aquesta setmana temàtica que dona suport a iniciatives locals en els seus esforços per fer que les ciutats siguin més segures, verdes, inclusives i accessibles.


 

Relacionats

Article

20 anys, 20 voltes al sol, 20 primaveres amb els seus hiverns, uns 7000 dies i molts més ha complit el Bicicleta Club de Catalunya (BACC). Per celebrar-ho han elaborat aquest vídeo.

Notícia

La incorporació d’aquest vehicle coincideix amb la posada en funcionament de la primera planta d’hidrogen verd d’Espanya. Situada a la Zona Franca, vol convertir-se en un ‘hub’ que aposti per aquesta solució energètica en una de les zones industrials més importants del país.

Notícia

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

Butlletí