Les cigonyes blanques tornen a Abrera, després de gairebé 20 anys

13/09/2021 - 12:01

El passat agost es van poder observar set cigonyes blanques en el barri de La Florida d'Abrera. Alguns veïns i veïnes d’aquest barri van contactar amb els tècnics municipals, per tal d’avisar de la seva presència, després de gairebé dues dècades sense aparèixer per Abrera.

El terme municipal d’Abrera és una zona de pas per a nombroses espècies d’aus migratòries, entre les quals s’hi troben cigonyes blanques, cigonyes negres, grues, oques salvatges i flamencs. Durant els seus desplaçaments per la península Ibèrica, aquestes aus moltes vegades es troben amb diversos reptes i perills a superar, com ara línies elèctriques i altres tipus d’estructures.

Algunes d’aquestes aus, com el martinet de nit o la becada, prefereixen baixar a la zona protegida del riu de la ZEPA-ZEC-EIN del Llobregat a Abrera, durant el vespre o ja ben entrada la nit, que és quan es troben més segures. No obstant això, altres aus, com el bernat pescaire, el martinet blanc, l’agró blanc o l’agró roig amb sort les podem veure a plena llum del dia.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera i l’entitat SEO/BirdLife es porta a terme un seguiment de les poblacions d’ocells que habiten o visiten l’entorn riberenc a Can Morral del Riu i a Sant Hilari. Aquests seguiments permeten monitorar l’estat de salut del riu i dels seus ecosistemes associats. Així doncs, la presència de les set cigonyes blanques en ple estiu i al bell mig del poble ha estat tot una agradable sorpresa i a la vegada una excel·lent notícia.

Des de l'Ajuntament d'Abrera es va agraïr a les veïnes i veïns de La Florida el seu recolzament per monitorar aquestes espècies tant emblemàtiques de la fauna ornitològica d’Europa.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Notícia

Actualment, es troba en procés d’implantació a la finca de Can Colomer un projecte per a estudiar la resistència climàtica amb sistemes agroforestals.

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Butlletí