Les cigonyes blanques tornen a Abrera, després de gairebé 20 anys

13/09/2021 - 12:01

El passat agost es van poder observar set cigonyes blanques en el barri de La Florida d'Abrera. Alguns veïns i veïnes d’aquest barri van contactar amb els tècnics municipals, per tal d’avisar de la seva presència, després de gairebé dues dècades sense aparèixer per Abrera.

El terme municipal d’Abrera és una zona de pas per a nombroses espècies d’aus migratòries, entre les quals s’hi troben cigonyes blanques, cigonyes negres, grues, oques salvatges i flamencs. Durant els seus desplaçaments per la península Ibèrica, aquestes aus moltes vegades es troben amb diversos reptes i perills a superar, com ara línies elèctriques i altres tipus d’estructures.

Algunes d’aquestes aus, com el martinet de nit o la becada, prefereixen baixar a la zona protegida del riu de la ZEPA-ZEC-EIN del Llobregat a Abrera, durant el vespre o ja ben entrada la nit, que és quan es troben més segures. No obstant això, altres aus, com el bernat pescaire, el martinet blanc, l’agró blanc o l’agró roig amb sort les podem veure a plena llum del dia.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera i l’entitat SEO/BirdLife es porta a terme un seguiment de les poblacions d’ocells que habiten o visiten l’entorn riberenc a Can Morral del Riu i a Sant Hilari. Aquests seguiments permeten monitorar l’estat de salut del riu i dels seus ecosistemes associats. Així doncs, la presència de les set cigonyes blanques en ple estiu i al bell mig del poble ha estat tot una agradable sorpresa i a la vegada una excel·lent notícia.

Des de l'Ajuntament d'Abrera es va agraïr a les veïnes i veïns de La Florida el seu recolzament per monitorar aquestes espècies tant emblemàtiques de la fauna ornitològica d’Europa.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'AMB, amb la col·laboració de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), ha elaborat 33 informes ornitològics que analitzen les espècies d'ocells observades als parcs i platges metropolitans durant el 2020. L'anàlisi de les dades de tots els municipis de l'AMB ha permès saber que a la xarxa de parcs metropolitans es poden observar més del 90 % de tots els ocells de l'àrea metropolitana de Barcelona i quasi el 70 % de tot Catalunya. En concret, al llarg del 2020 es van observar 256 espècies d'ocells

Article

Les Muntanyes del Baix és un projecte en el qual 16 municipis del Baix Llobregat i el Consell Comarcal es coordinen i comparteixen estratègia i accions per la gestió de l’espai agroforestal d’aquest territori.

Notícia
Un exemplar de bernat pescaire nascut a la conca del Besòs | Observatori Rivus

Un exemplar de bernat pescaire nascut a la conca del Besòs | Observatori Rivus

A la conca de la Tordera, creix la presència del corriol petit. També l’èxit de la seva reproducció

Butlletí