Com fem front l’emergència climàtica a l’AMB: l’acció climàtica, una realitat

Font: AMB

27/08/2021 - 09:00

Aquest vídeo il·lustra alguns dels principals impactes del canvi climàtic a la metròpolis i com hi està treballant l'AMB per abordar-los des de diferents projectes i àmbits d’actuació.

Des de fa molts anys, l’AMB treballa per fer front els impactes del canvi climàtic, des de l’òptica de la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (mitigació) i l’adaptació als seus efectes.

Amb la recent Declaració d’emergència climàtica, l’AMB ha anat un pas més endavant en el seu compromís per l’acció climàtica, posant de manifest la necessitat d’actuar amb urgència i determinació. Un compromís vehiculat a través de 5 reptes clau: transició energètica, recursos hídrics, mobilitat sostenible, model urbà i recursos/residus.

Aquest vídeo il·lustra alguns dels principals impactes del canvi climàtic a la metròpolis i com hi estem treballant per abordar-los des de diferents projectes i àmbits d’actuació. Des de la base de l’educació ambiental, la creació d’una xarxa de refugis climàtics per la població més vulnerable, la promoció de recursos hídrics alternatius, la transició energètica i la gestió del litoral per evitar-ne la seva regressió.

Per consultar tota la informació sobre la Declaració d’emergència climàtica de l’AMB: https://emergenciaclimatica.amb.cat/


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'AMB habilita una xarxa de refugis climàtics a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) agrupa els equipaments municipals i els espais públics que poden proporcionar condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes.

Article

La Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) agrupa els equipaments municipals i els espais públics que poden proporcionar condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes.

Article

CientífiKs en joc és un programa educatiu virtual del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya adreçat a l’alumnat de 5è de primària de les escoles de Catalunya. Durant el curs, les escoles participants han de dissenyar un videojoc sobre una investigadora catalana en actiu, enguany tractant l’Emergència Climàtica des de diverses perspectives de la recerca, de la mà de la investigadora escollida.

Butlletí