L'Ajuntament de Parets instal·larà panells fotovoltaics a l’Escola Municipal Pau Vila

23/08/2021 - 12:00

El Consistori també encarrega la redacció dels projectes per col·locar panells solars a l’Escola Pompeu Fabra i a Can Rajoler

L'Ajuntament de Parets treballa per col·locar panells solars a les escoles Pau Vila i Pompeu Fabra i a l'equipament cultural de Can Rajoler. Per dur a terme aquestes actuacions, l'Ajuntament compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona que s'ocupa de la redacció dels projectes.

La Junta de Govern Local va aprovar el projecte per instal·lar 88 panells solars de 33 kw de potència a l'Escola Municipal Pau Vila. El pressupost de la intervenció és de 50.000 euros (IVA exclòs). Els panells fotovoltaics converteixen la radiació solar en electricitat, permeten l'autoproducció i autoconsum d'energia renovable que faciliten l'estalvi econòmic i, a la vegada, no generen un impacte mediambiental i de soroll en els processos energètics.

L'electricitat generada servirà per a l'autoconsum de l'escola, però tota l'electricitat produïda i no consumida passarà a la xarxa elèctrica. És a dir, quan es produeixi més energia de la que es consumeixi, l'excés de producció tornarà automàticament a la xarxa i quedarà registrat al comptador. Així, cada mes, la companyia elèctrica facturarà el balanç entre l'energia consumida i l'energia subministrada a la xarxa. D'aquesta manera, la factura de l'escola podria quedar a zero i, a més, compensar el consum d'altres equipaments municipals, en aquest cas, per proximitat, se'n beneficiaria l'Escola Bressol Municipal El Cirerer. Es preveu que la licitació de les obres es faci a la tardor.

Paral·lelament, al setembre es començaran a redactar els projectes per instal·lar panells fotovoltaics a l'Escola Pompeu Fabra i a Can Rajoler. Està previst que durant el primer semestre del 2022 s'aprovin els projectes i es licitin les obres.

 

Els panells del camp de futbol ja produeixen energia neta

Els 122 panells solars del Camp de Futbol Municipal Josep Seguer generen electricitat per a tot l'equipament. Els panells s'han instal·lat al llarg del primer semestre del 2021. De l'energia extra produïda també se'n beneficien altres equipaments municipals. Així doncs, gràcies a la producció d'energia neta, l'Ajuntament millora l'eficiència energètica i redueix les factures de la llum mentre contribueix a mitigar el canvi climàtic.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Les plaques solars fotovoltaiques de l'Escola Sant Vicenç

Les plaques solars fotovoltaiques de l'Escola Sant Vicenç

El ple de l’Ajuntament de Mollet, celebrat aquest dilluns, va aprovar per unanimitat l’avantprojecte de la nova ordenança de l’energia solar, que obliga a instal·lar plaques solars fotovoltaiques als habitatges de nova construcció. És la primera ciutat de Catalunya en incorporar aquesta mesura.

Notícia

Els parcs fotovoltaics de les dues plantes produiran, anualment, prop de 1.400 MWh/any per a l’autoconsum, l’equivalent a les necessitats anuals d’energia de 400 habitatges, evitant l’emissió de 649 tones de CO2

Notícia

Durant el darrer any el preu de l’electricitat s’ha incrementat al voltant d’un 300% i l‘autoconsum s’ha posicionat com una de les solucions, ja que una família pot generar un estalvi energètic del 35% anual.

Butlletí