Uns 4.000 estudiants han participat aquest curs en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’

26/08/2021 - 09:00

Durant el curs escolar 2020-21, 3.790 alumnes d’una seixantena d’escoles i instituts procedents de 23 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental Descobreix el riu, que impulsa la Fundació RIVUS.

En total, aquest curs s’han ofert 13 activitats, algunes de les quals s’han anat adaptant i modificant en funció de les restriccions i les necessitats que ha marcat la situació de la pandèmia de la COVID-19. Entre les noves activitats que s’han ofert enguany destaquen ‘El meu riu en viu’, sortida al riu més proper a l’escola en qüestió per fer compliment dels confinaments municipals o comarcals, i ‘Exposició: Les Aus’, un nou material que ha editat la Fundació, acompanyat per cinc rèpliques a escala real d’aus característiques dels ambients fluvials d’ambdues conques.

Una de les activitats tradicionalment més demanades, ‘Coneguem la depuradora’ ha estat la més afectada per la conjuntura sanitària, ja que s’han prohibit les visites en aquestes instal·lacions en ser servei essencial. De manera alternativa, els centres han optat per substituir-la per altres activitats del programa, per sortides al riu o per visites a tractaments terciaris, com els aiguamolls de Can Cabanyes.

“Tot i la difícil situació sanitària i les múltiples restriccions que han acompanyat aquest curs escolar, hem treballat i ens hem adaptat perquè les escoles i instituts hagin pogut gaudir d’aquests continguts i aquestes activitats”, ha manifestat Josep Monràs, president de la Fundació RIVUS i del Consorci Besòs Tordera. “L’educació ambiental és molt important i cal que tots, comunitat educativa, administracions i entitats com la nostra fundació, treballem plegats per consolidar-la i fer-la arribar a tota la població”, ha conclòs.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Amb una taxa de rendiment rècord del 82%, la xarxa d'aigua de Lleida assoleix el seu nivell més baix de pèrdues per fuites. El consum mitjà d'aigua és de 270 litres per persona i dia i 2.400 famílies gaudeixen de bonificacions en la tarifa de subministrament, segons les dades que es van donar a conèixer a la comissió de seguiment i control del servei d'abastament d'aigua i sanejament.

 

Notícia

El cas es continua instruint als jutjats de Granollers després que s'admetés a tràmit la querella presentada per la Fiscalia de Medi Ambient

Notícia

El rector de la UB, Joan Guàrdia, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, han signat un conveni de col·laboració en el marc del projecte de Renaturalització del Riu Besòs i una de les seves principals estratègies, la creació d’un Refugi de Biodiversitat.

Butlletí