Uns 4.000 estudiants han participat aquest curs en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’

26/08/2021 - 09:00

Durant el curs escolar 2020-21, 3.790 alumnes d’una seixantena d’escoles i instituts procedents de 23 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental Descobreix el riu, que impulsa la Fundació RIVUS.

En total, aquest curs s’han ofert 13 activitats, algunes de les quals s’han anat adaptant i modificant en funció de les restriccions i les necessitats que ha marcat la situació de la pandèmia de la COVID-19. Entre les noves activitats que s’han ofert enguany destaquen ‘El meu riu en viu’, sortida al riu més proper a l’escola en qüestió per fer compliment dels confinaments municipals o comarcals, i ‘Exposició: Les Aus’, un nou material que ha editat la Fundació, acompanyat per cinc rèpliques a escala real d’aus característiques dels ambients fluvials d’ambdues conques.

Una de les activitats tradicionalment més demanades, ‘Coneguem la depuradora’ ha estat la més afectada per la conjuntura sanitària, ja que s’han prohibit les visites en aquestes instal·lacions en ser servei essencial. De manera alternativa, els centres han optat per substituir-la per altres activitats del programa, per sortides al riu o per visites a tractaments terciaris, com els aiguamolls de Can Cabanyes.

“Tot i la difícil situació sanitària i les múltiples restriccions que han acompanyat aquest curs escolar, hem treballat i ens hem adaptat perquè les escoles i instituts hagin pogut gaudir d’aquests continguts i aquestes activitats”, ha manifestat Josep Monràs, president de la Fundació RIVUS i del Consorci Besòs Tordera. “L’educació ambiental és molt important i cal que tots, comunitat educativa, administracions i entitats com la nostra fundació, treballem plegats per consolidar-la i fer-la arribar a tota la població”, ha conclòs.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El cas es continua instruint als jutjats de Granollers després que s'admetés a tràmit la querella presentada per la Fiscalia de Medi Ambient

Article
EDAR Sant Llorenç Savall

EDAR Sant Llorenç Savall

Aquestes fonts, principalment biogàs, eviten cada any l’emissió a l’atmosfera de més de 900 tones de CO2. Darrerament, les EDAR Sant Quirze Safaja i Sant Llorenç Savall disposen de noves plantes d’energia solar fotovoltaica.

Notícia

El projecte es basa en quatre eixos, que consisteixen en: el disseny, la realització i l'acompanyament dels diferents processos de participació pública previs a l'aprovació dels plans de gestió; el foment d'un Sistema de Custòdia Marina de Pitiüses; l’impuls del treball a través d’una Mesa de custòdia marina i la promoció de grups tècnics de treball específics per avançar en la implementació de les mesures d'àmbit marí dels plans de gestió Natura 2000 aprovats a les Pitiüses.

Butlletí