La Diputació de Tarragona vol donar més autonomia als municipis amb projectes de parcs de renovables

09/08/2021 - 09:00

Acompanyar els ajuntaments perquè puguin prendre les millors decisions defensant la seva autonomia local és un dels objectius globals de la Diputació de Tarragona, que ara també s’aplica en un àmbit de candent actualitat com la implantació de projectes d’energies renovables. Per això, la institució supramunicipal ha presentat aquest 29 de juliol en roda de premsa la “Guia sobre les funcions de l’Ajuntament en el context normatiu actual d’impuls a les energies renovables en sòl no urbanitzable”, un document que compila tota la informació necessària perquè els municipis puguin afrontar la creixent demanda d’implantació de parcs eòlics i fotovoltaics que viu la demarcació en els últims mesos.

La guia se suma a l’assistència tècnica que equips pluridisciplinars d’especialistes en ciències ambientals, enginyeria i jurídic ofereixen als municipis en matèria de renovables. Ara, gràcies al document que avui s’ha presentat, els ajuntaments poden conèixer amb profunditat els detalls administratius i tècnics d’aquest tipus de tramitacions i, sobretot, identificar en quins moments de tot el procés poden participar, manifestant el seu acord o desacord en funció dels interessos de cada municipi. Adaptar el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) o presentar informes sobre l’impacte dels parcs d’energies renovables sobre el medi natural i el paisatge són alguns dels instruments que els ajuntaments tenen al seu abast. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El consell plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat modificar l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre béns immobles per tal de bonificar aquells propietaris que instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar. La modificació serà del 50% durant els cinc períodes impositius següents a la data de reconeixement fiscal. 

Notícia
Visita de la presidenta de la Diputació a la xarxa de calor de la Sénia

Visita de la presidenta de la Diputació a la xarxa de calor de la Sénia

La presidenta de la institució ha conegut de prop les instal·lacions que ho fan possible. Aquest mateix dissabte Noemí Llauradó també ha visitat a Amposta les obres de l'edifici del Sindicat, que acollirà el FabLab de les Terres de l'Ebre.

Notícia

Els parcs fotovoltaics de les dues plantes produiran, anualment, prop de 1.400 MWh/any per a l’autoconsum, l’equivalent a les necessitats anuals d’energia de 400 habitatges, evitant l’emissió de 649 tones de CO2

Butlletí