La Diputació de Tarragona vol donar més autonomia als municipis amb projectes de parcs de renovables

09/08/2021 - 09:00

Acompanyar els ajuntaments perquè puguin prendre les millors decisions defensant la seva autonomia local és un dels objectius globals de la Diputació de Tarragona, que ara també s’aplica en un àmbit de candent actualitat com la implantació de projectes d’energies renovables. Per això, la institució supramunicipal ha presentat aquest 29 de juliol en roda de premsa la “Guia sobre les funcions de l’Ajuntament en el context normatiu actual d’impuls a les energies renovables en sòl no urbanitzable”, un document que compila tota la informació necessària perquè els municipis puguin afrontar la creixent demanda d’implantació de parcs eòlics i fotovoltaics que viu la demarcació en els últims mesos.

La guia se suma a l’assistència tècnica que equips pluridisciplinars d’especialistes en ciències ambientals, enginyeria i jurídic ofereixen als municipis en matèria de renovables. Ara, gràcies al document que avui s’ha presentat, els ajuntaments poden conèixer amb profunditat els detalls administratius i tècnics d’aquest tipus de tramitacions i, sobretot, identificar en quins moments de tot el procés poden participar, manifestant el seu acord o desacord en funció dels interessos de cada municipi. Adaptar el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) o presentar informes sobre l’impacte dels parcs d’energies renovables sobre el medi natural i el paisatge són alguns dels instruments que els ajuntaments tenen al seu abast. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Conselleria de Parcs i Jardins ha impulsat la catalogació de tot l’arbrat urbà, així com els espais i zones verdes de la ciutat que ha quedat integrat al sistema d’informació geogràfica que fan servir els tècnics per al dia a dia del manteniment del verd públic municipal. El resultat, que ja es pot consultar en un mapa interactiu al web municipal, compta amb l’inventari dels arbres monumentals i d’interès local que no s’actualitzava des del 2008.

Notícia

El passat maig van començar a rodar els deu autobusos amb tecnologia híbrida que esdevenen el primer pas per a la renovació de la flota de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) cap a una mobilitat més sostenible i eficient.

Notícia

Aigües de Reus executa un seguit d’inversions que tenen com a objectiu la millora del procés de tractament de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), en el marc d’un esforç per millorar el sistema de sanejament de la ciutat dut a terme els darrers anys.

Butlletí