Audiència pública sobre l’emergència climàtica, a Girona

23/07/2021 - 11:11

El 8 de juliol va tenir lloc l’audiència pública oberta a tothom sobre l’estratègia de ciutat per fer front a l’emergència climàtica.

La celebració d’aquest acte ha donat el tret de sortida al procés participatiu que es posarà en marxa a partir del setembre per a l’elaboració d’un Pla de Transició Ecosocial, el qual ha de vertebrar de manera transversal les polítiques públiques municipals, integrant consideracions climàtiques i socials en totes les àrees estratègiques.

El procés participatiu inclourà enquestes d’opinió, tallers participatius, fòrums de debat i jornades participatives amb experts per a tothom que hi vulgui participar. L’objectiu és fer ús de diferents instruments de participació que puguin servir per a recollir tots els punts de vista de la ciutadania. 
Els espais que s’obriran es combinaran entre virtuals i presencials i permetran generar debats amplis i recollir totes les aportacions per acabar desgranant mesures concretes a aplicar per assolir el procés de canvi. 

Aquest procés participatiu s’emmarca en el Pacte de ciutat per la Transició Ecosocial que també es va presentar a la mateixa  audiència i que ja han subscrit més de 50 entitats, sindicats, institucions, tots els grups polítics municipals i la UdG. Per fer front a l’emergència climàtica els diferents actors es comprometen a alinear de manera transversal totes les nostres accions, recursos, estructures organitzatives i processos de presa de decisió amb uns horitzons consensuats. 

El primer pas ha estat la realització d’una diagnosi de la situació actual a la ciutat de Girona que inclou una anàlisi del grau de compliment dels compromisos assumits per l’Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic, així com un seguit d’indicadors de sostenibilitat de la ciutat, la qual es va compartir amb les persones assistents a l’acte.


 

Categories: 
Municipis: 
GironèsGirona

Relacionats

Article
Girona rebrà més de 3 milions d’euros per incorporar la natura a la trama urbana

El projecte GiroNat, coordinat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Universitat de Girona i entitats ambientalistes, ha resultat vencedor en una convocatòria dels fons Next Generation amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més verda, resilient i saludable

Notícia

Amb aquesta proposta, el consistori farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir una ciutat més eficient i més sostenible, donant continuïtat a la tasca duta a terme en els darrers anys.

Article

La Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente va atorgar el guardó al consistori gironí per la implantació de recollida de residus amb contenidors intel·ligents.

Butlletí